Welkom bij de grootste meubelblog!

Verfijnde Woonkamer Ontwerp Ideeën Voor Iedereen

Huizen zijn de laatste jaren aanzienlijk in stijl veranderd. Enorme herenhuizen zijn kleiner geworden – en niet alleen wegens plaatsgebrek, maar gewoon omdat niemand meer de tijd heeft voor het onderhoud van huizen ter grootte van voetbalvelden. Maar nieuwe ontwerpen doen genoeg en meer om dat te compenseren. Als u er helemaal voor bent om uw woonkamer, eetkamer en keuken allemaal in dezelfde ruimte te hebben, dan zijn wij er helemaal voor om ze strategisch van elkaar te scheiden met mooie scheidingswanden!

Scheidingswanden zijn niet langer gewone muren die twee kamers van elkaar scheiden. Met elk element van uw woninginrichting komt de verantwoordelijkheid om het even visueel aantrekkelijk te maken als de rest van uw verblijf, zodat het perfect bij de rest van het interieur past. Er komt dus in feite meer kunst en denkwerk bij kijken dan u zou denken. Hieronder vindt u 10 ontwerpen voor scheidingswanden in de woonkamer.

Laat alle dingen stralen met glas

Met een gebrek aan ruimte op uw bord, kunt u toch een afscheiding inbouwen tussen de woonkamer en de slaapkamer van uw mini studio-appartement met prachtige glazen scheidingswanden. Ziet u eens hoe elegant één enkele glazen wand de hele studio doet lijken? Hij past perfect bij de witte achtergrond en de houten vloer van het appartement. Glas en wit maken alles helderder, waardoor dit kleine appartement veel groter en luchtiger lijkt dan het in feite is. Witte gordijnen accentueren de glans alleen nog maar meer, waardoor glas de ideale afscheiding van het studio-appartement wordt.

Opgesloten met stijl

Nog zo’n elegant scheidingsontwerp tussen uw slaapkamer en uw woonkamer is dit verticaal gestreepte houten rasterpatroon, dat veel doet om de sfeer op te warmen. U kunt er een nemen die schuift of die zo ongeveer de helft van uw ingang bedekt, zoals dit ontwerp – dat geeft u alle knusse vibes en maakt een stevige statement-scheiding in uw kleine studio-appartement.

Alle brillen zijn beter met een chic montuur

Als u een beetje sceptisch bent om voor volledig glas te gaan, of als u een beetje pracht aan de vlakte wilt toevoegen. Een mooi scheidingswand ontwerp is er een met een houten omlijsting in vierkante of rechthoekige vorm om deze afscheiding meer op te laten vallen. In feite kan een mooi uitgevoerde scheidingswand een geweldig statement maken in het midden van uw eetzaal en woonkamer, waar u gewoonlijk niet veel design zou verwachten. Deze trendy en gedeeltelijk doorzichtige indeling maakt het interieur van uw woonkamer net als een glazen bril die met het juiste montuur meteen opgewaardeerd wordt.

Rustieke stenen muren voor een artistiek aura

De favoriet van vintage liefhebbers – een antiek thema is echt niet compleet zonder een element van ruwe bruine bakstenen toe te voegen om het geheel een echte uitstraling te geven. Behalve dat ze absoluut aangenaam zijn om naar te kijken, hebben deze bakstenen muren nog het voordeel dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, in tegenstelling tot glazen meubelen. Door een paar nissen in dit scheidingsontwerp aan te brengen, kunt u de look ook afmaken met een paar kamerplanten. Wie heeft er nu geen zin in een buitengevoel in het comfort van zijn eigen huis, nietwaar?

Als het niet goud genoeg is, is het niet goed genoeg

Decoratieve rasterpanelen doen de kamer er bijna onmiddellijk levendiger en koninklijker uitzien. Prachtig uitgesneden motieven op dunne platen nemen praktisch geen plaats in en geven uw woonkamer een majestueuze make-over. Dit gouden rasterwandontwerp ziet er bijzonder chique uit, midden in uw keuken en woonkamer. Het snijdt uw anders open keuken ook heel mooi uit het zicht. Met zo’n stralende wand zou u zelfs geen behoefte hebben aan secundaire versieringen.

Honingraat rasters

Een woonkamer met hoge ramen vraagt om licht in elke hoek. Hoewel het niet ideaal lijkt om het licht in uw keuken te blokkeren met een gewaagde tussenwand, kunt u altijd toegeven aan de uitvlucht van het gebruik van echte openingen in uw tussenwanden om uw verblijf licht en luchtig te doen lijken. Wees creatief met uw scheidingswandpatronen, door honingraten, cirkels van verschillende grootte, of eenvoudige vierkanten in te bouwen, om deze scheidingswand allesbehalve eenvoudig te doen lijken.

Niet zo eenvoudige houten wanden

Met een gebrek aan ruimte, vooral in kleine studio-appartementen, moet zelfs een muur tweeledig gemaakt worden, als u het ons vraagt. Elk element telt als meubel, elk hoekje als opbergruimte. Er is veel dat u kunt doen met gewone nette houten scheidingswandontwerpen om uw ruimte optimaal te benutten. Een halve scheidingswand halve eettafelplaat zoals dit ontwerp is een ideale barrière om tussen uw keuken en woonkamer te integreren. Met een enkele houten afscheiding hebt u letterlijk net een eethoek voor uzelf gecreëerd, met gebruikmaking van de kleinste hoeveelheid ruimte die anders onmogelijk zou lijken. Fascinerend, is het niet?

Bakstenen muren die met bloemen pronken

Hoe esthetisch aantrekkelijk zou het voor u zijn om uw appartement binnen te lopen en een minituintje te zien groeien uit uw bakstenen muren? Een afscheiding die uw innerlijke natuurliefhebber voedt, die overal waar hij komt zin heeft in een beetje groen, en die deels kunst, deels spruiten is, is ook een mooi statement in een gezellig huis.

Merkwaardig beeldhouwwerk

Te veel licht kan verblindend zijn. U kunt niet met, maar u kunt ook niet zonder. Hier komt creatief houtsnijwerk in een scheidingswandontwerp. Deze worden strategisch in uw woonkamer geplaatst om overtollig licht tegen te houden – als een soort filter dat alleen de juiste hoeveelheid binnenlaat. Behalve het voor de hand liggende nut van deze wand die uw woonkamer van de eetzaal scheidt, lijken abstracte ontwerpen ook hun weg te banen naar de afwerking van de moderne woning, met het juiste evenwicht tussen eigenzinnigheid en elegantie. Win-win.
Scheidingswanden zijn een geweldige manier om het interieur van een woning te verfraaien. Zij laten een kleine woning groter aanvoelen en helpen de lege ruimte in een grotere woning opvullen – Fascinerend hé? Terwijl u een scheidingswandontwerp voor uw woonkamer uitzoekt, moet u zeker uw keuze laten afhangen van uw persoonlijke smaak en ermee aan de slag gaan!

Kies voor naturel

Een nette witte houten scheidingswand is een prachtig element om tussen uw woonkamer en eetkamer te zetten. In deze scheidingswand kunnen kleine houten uitsparingen worden verwerkt om groen te laten groeien en groen te gaan. Weelderige groene bladeren zorgen voor een surrealistische aardse combinatie, die uw huis zeker een natuurlijke uitstraling zal geven. Er gaat niets boven het extra voordeel van het vergroten van uw groene voetafdruk binnen goed gemaakte nissen in uw houten scheidingswandontwerp. Met een ingebouwd zelf bewaterend systeem kunt u zelfs het onderhoud ervan overbodig maken. Eet uw groenten, maar kweek ze eerst!