Welkom bij de grootste meubelblog!

Leuk en gemakkelijk: een eettafel met bank

Elk huishouden komt wel eens voor een uitdagende en leuke taak te staan; het inrichten van de woonkamer en het eetgedeelte. Zijn bij jou deze twee ruimtes gescheiden? Of lopen ze naadloos in elkaar over? Je kunt er voor kiezen om de woonkamer min of meer naar de eetkamer te halen. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door voor een eettafel met een bank te gaan. Deze variant zie je regelmatig in hotels en restaurants terug, maar kan dus ook prima in jouw eigen huiskamer.

In dit artikel verstrekken we graag iets meer informatie over dergelijke meubelen. We kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt en de verschillende voordelen van eettafels met een bank. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!

Wat zijn de voordelen van een eettafel met bank?

Een van de voordelen is dat je meer zitplaatsen weet te creëren. Op een bank kunnen bijvoorbeeld moeiteloos drie mensen plaats nemen. Als je drie stoelen op dezelfde plek neer wilt zetten, gaat dat héél krap worden. Een bank is compact, maar biedt tegelijkertijd onwijs veel ruimte. Je kunt dus ook met grotere groepen probleemloos aan tafel plaatsnemen, indien je een bank aan je eettafel hebt staan.

Een ander voordeel is terug te vinden in het stylingselement. Met een bank aan de eettafel kan je een extra dimensie aan de uitstraling geven. Je hebt bovendien de keus uit onwijs veel kleuren en onwijs veel verschillende patroontjes. Dankzij het uitgebreide assortiment kan je de bank bij de eettafel altijd afstemmen op de rest van je interieur.

Tot slot is het dankzij een dergelijke bank ook mogelijk dat de eetkamer groter oogt. Je brengt een extra dimensie aan op het zowel het gebied van uitstraling als op het optische vlak. Overigens is het ook zo dat je met een bank nog meer opbergruimte kunt creëren. Je kunt bijvoorbeeld in vakjes onder de bank allerlei spullen bewaren; deze spullen zouden anders los in het huis rond slingeren. Ideaal dus dat je een bank bij jouw eettafel op meerdere manieren kunt gebruiken!

Welke varianten bestaan er?

Het is goed om te weten dat het aanbod van eettafels met banken onwijs uitgebreid te noemen is. In veel gevallen is het zo dat je de eettafel en de bank los van elkaar koopt. Je koopt dus een eettafel en gaat vervolgens op zoek naar de juiste zitplaatsen rondom de tafel. Hierbij kan je voor de reguliere stoelen gaan, maar je kunt dus ook een prachtige bank aanschaffen en rond jouw eettafel plaatsen.

De banken zijn vervolgens in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt volledige zeggenschap over de afmetingen van de bank, over de kleur van de bank en over eventuele patroontjes op de bank. Ons advies is in ieder geval om de eettafel en de bank op elkaar af te stemmen. Heb je een prachtig houten tafelblad? Dan kan het fraai zijn om een donkere bank naast de tafel te plaatsen; daarmee creëer je een fraai contrast.

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]