Welkom bij de grootste meubelblog!

Inspiratie; de mooiste vloerkleden

Bij het inrichten van een woonkamer moet je niet alleen op de meubels letten. Nee, de accessoires spelen een minstens even grote rol voor de uiteindelijke uitstraling. Ons advies is dan ook om goed op accessoires te letten, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed en een schilderij aan de muur. In dit artikel richten we onze pijlen echter volledig op het vloerkleed.

De functie van een vloerkleed is tweeledig. Enerzijds voegt het vloerkleed met warmte en sfeer aan de kamer toe en anderzijds wordt het geluid in de kamer (deels) geabsorbeerd door het vloerkleed. Dit zijn allebei onwijs goede redenen om eens naar een vloerkleed voor in jouw woonkamer te kijken.

Wil je inspiratie op doen voor een prachtig vloerkleed? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de mooiste vloerkleden voor jou op een rijtje gezet. Laten we aftrappen met onze eerste suggestie:

Suggestie 1; een vloerkleed met strepen

Wil je graag meer dimensie in je kamer aanbrengen? Wil je daarbij ook nog dat de kamer optisch groter lijkt? Dan kan je eigenlijk niet om een vloerkleed met strepen heen. Deze strepen brengen extra sfeer met zich mee en laten de kamer groter lijken. Bovendien kan je dit vloerkleed precies in lijn met bijvoorbeeld een kast of tafel leggen. Hierdoor oogt de kamer ook nog eens symmetrisch en strak.

Suggestie 2; een vloerkleed zwart wit

Heb je in jouw woonkamer muren in verschillende kleuren? Of ben je juist voor basic kleuren gegaan? Met een zwart wit vloerkleed koop je sowieso een passend kleed. Deze kleurencombinatie gaat namelijk hand in hand met allerlei soorten kleuren. Dit vloerkleed staat ook nog eens prachtig in combinatie met allerlei soorten meubels. Of de meubels nou een industriële- of een moderne uitstraling hebben; het zwart witte vloerkleed vormt een fraai contrast.

Suggestie 3; een fel gekleurd vloerkleed

Wil je graag meer kleur in je huis aanbrengen? Dan is het een logische én makkelijke optie om voor een gekleurd vloerkleed te gaan. Deze vloerkleden zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Je kunt voor een felrode, een felgroene of een felblauwe varianten gaan. Uiteraard zijn kleuren als paars en geel ook mogelijk, maar je kunt ook voor een combinatie van kleuren gaan. Daarmee breng je pas écht kleur aan in jouw woonkamer. Dergelijke vloerkleden staan overigens ook prachtig in combinatie met bijvoorbeeld een houten kast of houten eettafel; daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Suggestie 4; een vloerkleed van wol

Een vloerkleed van wol is altijd een goede keuze. Wol is namelijk elastisch, vuilwerend en isolerend. Een dergelijk vloerkleed is in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat ook het uiterlijk volledig afgestemd wordt op jouw voorkeuren.

Naar welk van bovengenoemde varianten gaat jouw voorkeur? Mogen wij een vrijblijvend advies geven; kijk eens naar een vloerkleed zwart wit. Deze vloerkleden zijn fraai, zijn in veel varianten verkrijgbaar en vormen een mooi contrast in je kamer. Uiteraard kunnen we de andere 3 vloerkleden ook van harte aanraden!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]