Welkom bij de grootste meubelblog!

Bij welke stijlen past een houten tv meubel?

Het aanschaffen van een nieuw tv meubel is altijd een uitdagende bezigheid. Je hebt immers de keus uit onwijs veel verschillende soorten tv meubels. Allereerst moet je de keuze maken tussen een zwevend of een staand tv meubel. Beide varianten hebben zo hun voor en tegens, maar wij zien toch wel dat de zwevende tv meubels bijzonder populair zijn.

Daarnaast moet je ook na gaan denken over de kleur van het tv meubel. Ga je voor een donkere kleur? Of gaat jouw voorkeur uit naar wit of een andere lichte kleur? De uiteindelijke kleurkeuze is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. Fabrikanten van tv meubels kunnen namelijk uit meerdere materiaalsoorten kiezen, waarbij sommige absoluut voor hout pleiten. Vind jij een houten tv meubel ook bijzonder fraai? Dan kan je in dit artikel meer praktische informatie vinden.

In dit artikel kijken we namelijk bij welke stijl een tv meubel van hout past. We onderscheiden daarbij de verschillende stijlen en geven per stijl een korte toelichting.

Landelijke stijl

De landelijke stijl is één van de stijlen die in veel Nederlandse huizen naar voren komt. Bij een landelijke stijl wordt veelal gebruikt gemaakt van hout. Mede daarom past een tv meubel van hout perfect bij een landelijke stijl. In een huis met een landelijke stijl zie je vaak ook natuurlijke producten terug komen. Denk hierbij aan vele fraaie planten, leuke landelijke accessoires en dus veel gebruik van hout.

Hout is tenslotte een natuurlijk product en sluit zodoende perfect aan op de landelijke stijl. Maar, ook bij een moderne stijl past een houten tv meubel perfect.

Moderne stijl

Bij een moderne stijl wordt veelal gebruik gemaakt van strakke vormen en kleuren. Wat dat betreft past een houten tv meubel dus ook perfect bij een moderne stijl. Een tv meubel van hout heeft een strak design en bovendien kan je nog variëren qua kleur. Je kunt immers het hout nog in een gewenste kleur lakken/beitsen.

Combineren met andere meubels

Ons advies is sowieso om het tv meubel af te stemmen op andere meubels in de woonkamer. Een houten kast staat bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een houten tv meubel. Maar, dat geldt eveneens voor een wandkast van mdf of metaal. Deze materiaalsoorten hebben namelijk óók een uniek design en dat spreekt veel mensen aan. Door twee unieke designs – bijvoorbeeld een houten tv meubelen en een wandkast van metaal – met elkaar te combineren, creëer je een prachtig geheel. Je legt een contrast in jouw woonkamer aan en dat spreekt vaak tot de verbeelding.

Ben je op zoek naar een nieuw tv meubel? Dan is het goed om te weten dat je alle kanten op kunt met een tv meubel van hout. Je kunt een houten tv meubel zowel in een landelijke- als in een moderne stijl in passen. Daarnaast lukt dit ook nog in een woonkamer met een industriële of retro look. Je hebt simpelweg alle keus als je de trotse eigenaar van een houten tv meubel bent!