Welkom bij de grootste meubelblog!

Beste kleurencombinaties voor uw woonkamer

Past roze bij zwart, of blauw bij geel? Zoekt u kleurideeën voor de woonkamer en hebt u wat begeleiding nodig? Wees gerust, wij hebben alle antwoorden die u nodig hebt. Onze gids over de beste kleurencombinaties voor de woonkamer haalt zijn inspiratie uit boektitels waar kleuren in voorkomen. Dus, zink met een boek in de sofa, gooi de effen en saaie kleuren overboord en maak u klaar om uw woonkamer op te fleuren als nooit tevoren!

Vijftig tinten grijs

Laten we onze lijst van beste kleuren voor huiskamermuren beginnen met grijs – waarbij de Vijftig Tinten Grijs een no brainer is als het gaat om onze boekkeuze. Het boek is het eerste van de erotische trilogie en het succes ervan zou zelfs de schrijfster verrast hebben! Verrassing, van het aangename soort, is wat uw gasten te wachten staat als u de kleur grijs kiest voor uw huiskamer.

Grijs is doeltreffend gebruikt in alle zachte bekleding van deze kamer – van de bank tot de gordijnen en het dik opgestapelde tapijt, alles is in grijstinten. Zelfs de moderne tafel met zijn grijze frame en glas communiceert de koele tinten van grijs. Deze worden geplaatst tegen de achtergrond van een Pruisisch blauwe muur, waardoor de ruimte een luxueuze en chique uitstraling krijgt. De houten tinten van de vloer en de staande lamp geven de ruimte de warmte en gezelligheid die zij nodig heeft.

De kleur paars

De inspiratie voor ons volgende huiskamer kleurenidee komt van een bekende schrijfster. Daarin staat de kleur paars symbool voor alles wat mooi en goed is in de wereld. Geen wonder, want paars wordt al heel lang geassocieerd met koningschap, grootsheid, waardigheid, mysterie, zelfs magie, en wij geloven dat er geen magischer kleur kan zijn voor de muren van uw huiskamer. In deze kamer worden paarse tinten gecombineerd met wit en grijs, waardoor de betovering wordt uitgesproken. De blekere tint op de muren is rustgevend, terwijl het diepere paars van de sofa’s verwennerij fluistert. De witte en grijze tinten van de kussens en het tapijt worden afgezet met een zweem van zwart en metaaltinten in de accessoires. Deze verhogen nog het gevoel van drama, mysterie en allure van de kamer.

De helft van een gele zon als kleur voor de woonkamer

Hier wordt de aangenaam koele blauwtint van de muur tot leven gebracht door de warmte van het geel van de meubelen en het kunstwerk. Uw ogen worden onmiddellijk naar de kussens getrokken. Het gele versterkt de vrolijkheid van de kamer, terwijl het andere, met zijn gele en blauwe ruitpatroon, de kamer op wonderbaarlijke wijze samenbindt. Het witte vloerkleed nodigt u uit om er met uw voeten in weg te zakken en u op de bank te nestelen voor een lange snooze of lezing. Deze kleurencombinatie heeft nog het voordeel dat het een geweldige muurkleurcombinatie is voor kleine woonkamers.

Zwarte Schoonheid, een kleurencombinatie voor de woonkamer die niet mis kan gaan

Aangezien zwart de associatie oproept van macht, elegantie en verfijning, is het niet meer dan normaal dat wij ons beroepen op de kracht van Zwarte Schoonheid. Als het om verfkleuren voor de woonkamer gaat, komen zwart en zijn bondgenoot grijs niet onmiddellijk in gedachten. Deze prachtige kamer, opgemaakt in zwart en grijstinten, zal u zeker van het tegendeel overtuigen.

De muren van deze kamer zijn in een rijke grijze kleur geschilderd, die de rijke verfijning van de kamer nog versterkt. Een slimme zwarte moderne stoel, staande lamp en andere accessoires dragen bij tot de verfijning. Accentkleuren van wit met een vleugje geel houden de kamer luchtig en licht.

De vijf kwarten van de sinaasappel

Deze kamer barst van de oranje tinten tegen grijze muren. Verschillende tinten oranje stippen de ruimte aan, waardoor de natuurlijke warmte van de meubels in de woonkamer naar voren komt. Het oranje thema komt terug in de keuze van de verlichtingsarmaturen, de plantenbakken die uitlopen van groen, en zelfs de theekopjes die de tafel sieren. Het is de slimme keuze van het subtiele oranje patroon dat de achterkant van de kast siert, die de kamer maakt.

Anne van groene gevels

De kleur groen wordt in deze kamer spaarzaam gebruikt, maar met goed resultaat. De muur van de woonkamer is geschilderd in een bijna smaragdgroene tint, en de kamerplanten brengen het thema naar voren. Slim gebruik van zwart en wit in de vorm van een geheel zwart bureau, een lage kast, en een gedessineerd vloerkleed contrasteert met het groen. De grijze bekleding is net de finishing touch die de kamer nodig heeft. Verder is het kleuren van slechts één muur een geweldig kleuridee voor in de woonkamer, voor die nieuwelingen die voor het eerst met verfkleur experimenteren.

Een klosje blauwe draad

Blauw en wit zijn een tijdloos paar – en zij werken briljant als kleurencombinatie voor deze woonkamer. De koninklijke, bijna saffierblauwe, muur is het dramatische decor voor de rest van de kamer. Blauw is over de kamer verspreid in de vorm van fauteuils, vleugjes indigo in de kunstwerken en het zachte meubilair, de gedessineerde vaas en het uitgestalde servies, en een Oxford blauwe sprei voor de sofa. In scherp contrast hiermee staan het kraakheldere wit van de sofa en de accessoires. De moderne witte verlichtingsarmatuur sluit de zaak doeltreffend af.

Het zilveren draaiboek

De serieuze tinten grijs, zwart en wit in deze kamer worden verlevendigd door subtiele vleugjes zilver. Het donkergrijze paneel achter de televisie heeft zilveren sterren en het staalachtige zilver komt terug in de keuze van de salontafel en de lamp. Het geruite tapijt met zijn vierkanten van zilvergrijs gecombineerd met zwart en wit vormen een perfect decor voor de bank die in soortgelijke kleuren is ingericht.

En daar zijn kleurencombinaties die trending zijn, in de mode, en een statement maken. Kleuren en nog eens kleuren die u het gevoel zullen geven dat u zich op een regenboog bevindt. Deze woonkamer kleurencombinaties zullen zeker uw buren en vrienden oog doen krijgen voor wat extra tijd op uw bank!