Welkom bij de grootste meubelblog!

Tips om een kleine kinderkamer in te richten

Als je kleine wonder enkele jaren oud is, begint de babykamer uit de gratie te raken. Het is op dat moment de hoogste tijd om de babykamer om te toveren tot een heuse kinderkamer. Het inrichten van een kinderkamer is een behoorlijk uitdagende bezigheid; je moet namelijk met meerdere factoren rekening houden. Heb je bovendien een niet al te grote kamer in je huis? Dan is dat ook een belangrijk punt om rekening mee te houden en op in te spelen. Gelukkig zijn wij hier om jou een handje te helpen.

In dit artikel vertellen we je namelijk uitgebreid hoe je een kleine kinderkamer in kunt richten. We bespreken welke meubels prima van pas komen, op welke manier je zo efficiënt mogelijk de kamer in kunt richten en waar je zoal rekening mee moet houden. Met de informatie en handige tips uit dit artikel moet je in staat zijn om een kleine kinderkamer op een zeer efficiënte manier in te richten. Ben je benieuwd geworden? Ga er even goed voor zitten en neem dit artikel op je gemakje door!

Maak een ontwerp

Bij het inrichtend van een kleine kinderkamer is het wenselijk dat je de aanwezige ruimte optimaal gaat benutten. Om dat voor elkaar te krijgen, is het aan te raden om een ontwerp te maken. Pak pen en papier en maak een indeling voor de kinderkamer. Ben je niet helemaal tevreden? Pas dan wat dingen aan, zodat je uiteindelijk een zo’n optimaal mogelijke indeling weet te creëren. Vervolgens ben je in staat om dankzij dit ontwerp de juiste meubels in te slaan. Uiteraard vind je in dit artikel ook suggesties voor handige meubelstukken voor in een kleine kinderkamer.

Hoogslaper met kast

Als je een kinderkamer in gaat richten, kan een bed uiteraard niet ontbreken. Als je een normaal bed neer zet, neemt dit bed nogal veel ruimte in beslag. Dat geldt ook voor een hoogslaper, maar de hoogslaper kan je perfect combineren met een kast. Je kunt er ook nog een bureau onderzetten of onder de hoogslaper een speelhoek maken. Met een hoogslaper met kast profiteer je in ieder geval van enkele voordelen. Het belangrijkste voordeel is wellicht dat je de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk weet te benutten. Je creëert niet alleen een heerlijke slaapplek voor je kleine wonder, maar je creëert ook nog eens voldoende kastruimte. Bij het uitkiezen van een kast heb je uiteraard de keus uit allerlei soorten kasten, maar een kledingkast is voor de hand liggend in een slaapkamer.

Wandplanken en/of zwevende kast

De muren in een slaapkamer zijn vaak bedekt met behang of met een likje verf. Verder wordt er een schilderij aan opgehangen en worden de muren verder niet meer gebruikt. In een kleine kinderkamer is dat uiterst zonde! Je kunt aan deze muren namelijk een zwevende kast bevestigen of wandplanken. Op deze wandplanken kan je vervolgens leuke accessoires neerzetten, zodat je de kleine kinderkamer ook nog leuk weet aan te kleden.

Speel met lichtinval en kleuren

Wist je dat je een kamer veel groter kunt laten lijken? Dat kan je onder andere doen door met de lichtinval te spelen. Des te meer licht in een kamer komt, des te groter de kamer eruit lijkt te zien. Daarnaast kan je dit effect nog verder versterken in de vorm van kleurgebruik. Door lichte kleuren te gebruiken, kan je de kamer ook groter laten lijken.

Daarnaast kan het ook helpen om met doorzichtig materiaal te werken. Een spiegel of een deur van glas laten de kamer ook groter ogen. Met dergelijke hulpmiddelen is het absoluut mogelijk om een kleine kinderkamer groter te laten ogen.

Het mag duidelijk zijn; het inrichten van een kleine kinderkamer heeft de nodige voeten in de aarde. Met de juiste voorbereidingen, de juiste meubels en de juiste accessoires is het echter goed mogelijk om de kamer zo optimaal mogelijk in te richten. Wij zijn persoonlijk met name fan van de hoogslaper met kast. Dat is in onze ogen een perfect voorbeeld van multifunctionele meubels waarmee de aanwezige ruimte optimaal benut kan worden. veel succes met het inrichten van de kleine kinderkamer voor jouw kleine wonder!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]