Welkom bij de grootste meubelblog!

Welke kasten zijn kinderproof?

Heb je kleine en ondeugende koters in huis rondlopen? Dan ben je ongetwijfeld veel tijd kwijt aan de opvoeding en het verzorgen van je kinderen. Na verloop van tijd kan je hier echter steeds minder tijd aan besteden; jouw kinderen worden immers steeds ouder en kunnen zich daardoor steeds beter zelf gaan redden. Dit betekent dat je hen na verloop van tijd ook alleen thuis kunt laten. Zo ver is het echter nog lang niet.

Nee, als je een baby/kind hebt, ben je het liefste non stop bij hem/haar. Je kunt dan een oogje in het zeil houden en je weet 100% zeker dat je baby/kind niks overkomt. Het kan echter voorkomen dat je even snel naar boven moet, bijvoorbeeld om de wasmachine uit te ruimen. Op dat moment is het van belang dat je kind geen kattenkwaad uit kan halen. Mede daarom is het aan te raden om voor zogeheten kinderproof kasten te gaan.

Dergelijke kasten hebben bijvoorbeeld een beveiligingssysteem; een kast met een slot is een veel geziene variant hiervan. Dergelijke kasten zijn in ieder geval veilig en voorkomen zo dat je kind spullen uit de kast kan pakken. Het is immers onwijs zonde als je kind servies pakt en dat op de grond laat vallen. Nee, dat wil je ten koste van alles voorkomen. Kies daarom altijd voor een kast die kinderproof is. In dit artikel willen we jou graag nader kennis laten maken met verschillende kinderproof kasten.

Kasten met een hoge deurgrendel

Een van de mogelijkheden is om te kijken naar een kast met een deurgrendel op een grote hoogte. Dankzij de plaatsing van deze deurgrendel is jouw kind niet in staat om de kast open te doen. Naarmate je kind ouder wordt, komt hij/zij er mogelijk wel bij. Op dat moment weet je kind echter dat hij/zij niet zomaar een kast open mag trekken. Met een kast met een hoge deurgrendel haal je dus zeker een kinderproof kast in huis.

Kast met slot

Je kunt er ook voor kiezen om een kast met een slot in je huis te plaatsen. Een dergelijke kast is alleen te openen als je het slot open kunt maken. Je kunt hierbij voor een kast met een sleuteltje of voor een kast met een innovatief beveiligingssysteem. Bij dergelijke kasten moet je bijvoorbeeld een bepaalde beweging maken, waardoor de kast open gaat. Dankzij een kast met slot kan je ook voorkomen dat jouw kind(eren) zomaar in een kast kan.

Ook kan het raadzaam zijn op speciale kindersloten op reeds bestaande kasten in je huis te plaatsen. Je kunt daarbij kiezen voor bijvoorbeeld een magneetslot, een veiligheidshaakje, een universele sluiting, een slot op een ladekast en een slot voor dubbele deurtjes. Dankzij dergelijke sloten kan je simpelweg voorkomen dat jouw kind in een kast kan komen. Met een dergelijk slot kan je dus veilig even naar boven om bijvoorbeeld de wasmachine aan te zetten. Je kind blijft ondertussen beneden en kan geen schade in de kastjes aanrichten.

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]