Welkom bij de grootste meubelblog!

Vind de perfecte plaats voor uw bank met slimme ideeën

Als u uw bank verkeerd plaatst, kunnen het hele schema en het hele gevoel in uw woonkamer in duigen vallen. Er zit een hele psychologie en wetenschap achter de manier waarop wij de omgeving om ons heen ervaren en, vanuit een interieurperspectief, de kamers waarin wij tijd doorbrengen.

Onze zintuigen, emoties, en verwachtingen hebben allemaal invloed op hoe wij ons in ruimten voelen. Het is een kunst en een kunde, en binnenhuisarchitecten spenderen er jaren aan om te leren hoe zij dat perfect kunnen kanaliseren door hun werk. Voor ons zijn er eenvoudige dingen die u kunt doen wanneer u een ruimte inricht – en de eerste plaats om te beginnen is bij de bank.

Zorg voor de juiste plaatsing van de bank

Als u de bank van uw keuze hebt gekozen, moet u gaan nadenken over de plaatsing.
Een fantastische bank hebben is fantastisch, maar u moet echt weten wat u ermee moet doen. Hoe u een bank in een ruimte plaatst, kan een kamer maken of breken. U kunt hem in de hoek zetten, u kunt hem op een muur centreren. Zelfs in kleine ruimtes kunt u een bank soms van de muur afzetten, gewoon om het gevoel te geven dat u er iets achter hebt. U moet het dus helemaal goed aanpakken.

Virtuele plaatsing van uw bank

Om u de zekerheid te geven dat u de plaatsing goed doet, bestaan er tegenwoordig virtuele hulpmiddelen. Met behulp van de camera toont de tool de ruimtes in uw huis, zodat u de nieuwe bank virtueel kunt plaatsen. Hiervoor heeft Wehkamp AR in hun app beschikbaar.

Door te visualiseren hoe hij er in 3D uit zal zien, kunt u hem verplaatsen en echt een idee krijgen van de ruimte die de bank zal innemen. Het is vaak moeilijk te beoordelen hoe een meubelstuk de ruimte in een kamer zal vullen, dus dit hulpmiddel is een perfecte tool bij het inrichten en aankopen van een nieuw meubelstuk.

Waarvoor u de kamer zult gebruiken, zal ook van invloed zijn op de plaats van de meubelen. Bent u een televisieliefhebber, dan zal de bank er baat bij hebben als hij recht tegenover de televisie staat. Bent u een fervent boekenwurm die graag ontsnapt met een goed verhaal, opgekruld in een fauteuil in de hoek? Of misschien doet u veel aan sociaal vermaak, wat zich zou lenen voor een zithouding met het gezicht naar u toe.

En als uw ruimte multifunctioneel is, bijvoorbeeld als salon en als werkruimte, dan kunt u de fauteuil of bank zo plaatsen dat hij de twee aparte ruimtes scheidt. Veel comfortabele kussens verhogen de comfortfactor in de ontspanningszone, vergeleken met wat een spartaans bureaugedeelte zou kunnen zijn.