Welkom bij de grootste meubelblog!

Uw ultieme gids voor ontwerpideeën voor schuifkasten voor 2022

Meer dan twee decennia geleden bracht de film Sliding Doors de term “schuifdeurtjes-momenten” in ons vocabulaire. Dat zijn schijnbaar onbeduidende beslissingen of momenten die de loop van iemands leven veranderen. Het maken van inrichtingskeuzes kan ook levensveranderend zijn, hoewel op een minder dramatische manier. Praktische inrichtingskeuzen kunnen de kwaliteit van het dagelijks leven verbeteren en een esthetisch aantrekkelijke inrichting kan de energie van een ruimte veranderen, wat leidt tot een minder tastbaar maar significant effect.

Garderobekasten met schuifdeuren zijn zo’n inrichtingskeuze die zowel functioneel als stijlvol een enorme meerwaarde kunnen betekenen. Aangezien dergelijke deuren op kanalen schuiven, hebben ze geen ruimte nodig om open te gaan zoals klapdeuren, waardoor ze een ideale opbergoplossing zijn voor kleine slaapkamers en kamers of gangen met beperkte ruimte. Bovendien zijn, met het scala aan materialen, afwerkingen, en patronen waarin schuifdeuren verkrijgbaar zijn of ontworpen kunnen worden, de esthetische mogelijkheden van het meubel praktisch onbeperkt. Lees onze gids over schuifkast ontwerpideeën in 2022 om de juiste keuze te maken voor uw meubilair. En wie weet waar die beslissing u toe zal leiden?

De ingetogen elegantie van glas

Glazen schuifdeuren hebben veel te bieden in de wereld van de inrichting. Hun strakke en klassieke afwerking fluistert elegantie en voegt onmiddellijk ingetogen chic toe, zoals in de kleedruimte van deze slaapkamer. Merk op hoe het interieur van de kleerkast georganiseerd is – praktisch en stijlvol, want de inhoud is te zien. Glas heeft als bijkomend voordeel dat het een ruimte magisch groter maakt, waardoor ze opener en groter lijkt. Onze stem gaat zonder twijfel naar glazen schuifdeuren voor hun onmiskenbare klasse!

Wanneer glazuur niet alleen voor cupcakes is

Als u houdt van de koele charme die glas met zich meebrengt, maar u wilt de inhoud van uw – misschien slordige – kleerkast niet aan de wereld laten zien, ontdek dan de wonderen van matglas. Deze slaapkamer in een verbouwd pakhuis had twee dingen nodig; een opbergoplossing voor een krappe ruimte en een extra modern tintje. Beide worden bereikt door de schuifdeuren van matglas. De kledingkast past in de beperkte ruimte tussen het bed en de muur. Ook gaat matglas goed samen met het zichtbare metselwerk, wat een moderne uitstraling oplevert.

Magie creëren met spiegels op uw schuifdeuren garderobekast

Goochelaars gebruiken al eeuwenlang rook en spiegels om hun magische spreuken uit te spreken en hun web van illusies te spinnen. U kunt hetzelfde doen met spiegels voor uw schuifdeurkast ontwerp voor de slaapkamer. Spiegels weerkaatsen de kamer, waardoor hij veel groter lijkt dan hij is. Zij voegen ook een hoop glamour toe, zoals te zien is in deze verfijnde Een bed met accessoires is geïntegreerd in de kledingkast, en de hele kamer is opgemaakt in grijs, wit en zwart, met tonen van metaal en glas die prachtig weerspiegeld worden in de wand tot wand spiegelschuifdeuren-kasten. Wit en zwart zijn tijdloos en houden gelijke tred met de interieurvoorspellingen van 2022, evenals het kiezen voor tonen van metaal.

Speelse combinaties die indruk maken

U hoeft niet alles op alles te zetten en spiegels te installeren op elk paneel of elke deur van uw schuifkast. In dit ontwerp is de spiegel kunstig in de kleerkast geïntegreerd, waarbij slechts één paneel met een spiegel bedekt is. Het gestreepte patroon dat in deze kamer te zien is, is omgekeerd en gekopieerd op de andere houten schuifdeur van de kast, wat een samenhangend en interessant effect geeft. Het wit met roze gestreepte patroon is ook aanwezig op de extra schuifdeur die de televisie verbergt en op het hoofdeinde achter uw bed. Verder is de bijzondere tint roze helemaal in de lijn van de designtrends van 2022, waardoor het een uitstekende keuze is voor het ontwerp van uw schuifdeurkast!

Bij het thema blijven

Thema kamers kunnen een genot zijn om het interieur voor te ontwerpen. Behandel de schuifdeur van de kledingkast als een canvas om mee te werken en creëer een onverwacht verrassingselement. Deze themakamer doet helemaal recht aan de inrichtingsdromen van zijn voetbalgekke bewoonster. De schuifdeuren van uw garderobekasten zijn zo ontworpen dat zij, wanneer zij gesloten zijn, het bekende voetbalpatroon vertonen.. De lijnen van het patroon lopen door op de bovenverdieping en het voetbaldecor is doorgetrokken naar andere delen van de kamer.

Rek het uit van muur tot muur

Heeft u veel bergruimte nodig? Hebt u een slaapkamermuur over? Plaats een muur van kleerkasten die zich over de hele kamer uitstrekt. Hier heeft de kastenwand schuifdeuren die op twee verschillende manieren afgewerkt zijn – een diep kastanjebruin laminaat en een rijke bruine houtnerf. Deze vullen elkaar aan en doorbreken de eentonigheid van de ruimte. Hoge handgrepen van metaal weerspiegelen de designtrends van 2022 en accentueren verder de afwerking, waardoor de look gedetailleerder wordt. Overhangende zolders met klapdeuren zorgen voor extra opbergruimte, waardoor de droom van elke verzamelaar in vervulling gaat.

Het vertellen van verhalen in geometrie over het ontwerp van een schuifdeurkast

Geometrische patronen zijn erg in 2022, een slaapkamer die helemaal in de mode is. Behang met motief, gestileerde garderobe schuifdeuren en geometrische bedsprei is het een studie in Geometrie! De moderne garderobe schuifdeuren zorgen ervoor dat het niet te druk wordt. Terwijl de rest van de kamer barst van de geometrische motieven, zorgen de witte blokken van de deuren van de schuifkast voor een rustpunt voor het oog, waardoor de slaapkamer een rustgevend effect krijgt. De bloemblaadjes van een bloem zijn uitgezocht door de spiegelinstallaties op de beide schuifdeuren van de kleerkast. Het geheel ziet er luchtig en modern uit, terwijl het toch rustgevend is.

Help uw tiener het cool te houden

Er is niets dat een tiener liever wil dan “cool” zijn, en u kunt hen helpen om dat te bereiken in hun slaapkamer door een paar slimme interieurkeuzes te maken. Deze kleine en smalle slaapkamer is optimaal benut door de keuze van de meubels en de inrichting. De afmetingen van de kamer maken openslaande garderobedeuren onmogelijk. Het opbergdilemma is opgelost door een schuifdeurkast te ontwerpen. Extra opbergruimte is toegevoegd in de vorm van open rekken die de kleerkast flankeren. Een spiegelend verlaagd plafond voegt nog meer hoogte toe aan de kamer. Het koele mintgroen dat in een blok op de deuren van de schuifdeurkast is gedaan, maakt dat een anders zo saaie kamer er fris en stijlvol uitziet. Bovendien is groen hard aan het trending in 2022, waardoor het een perfecte keuze is voor een tienerslaapkamer.

Blijf Tijdloos Met Wit

In een kleine kamer is de ruimte rond het bed beperkt, waardoor vernieuwende kastontwerpen onmisbaar zijn. De dunne strook ruimte tussen de ingang en de slaapkamermuur is goed benut door de toevoeging van een van vloer tot plafond reikende garderobekast met schuifdeuren. Verdere wonderen worden verricht door een neutraal kleurenschema te gebruiken, afgezet met warmere accenten van geel en oranje. De witte schuifdeuren van de garderobe geven een modern tintje met hun sobere elegantie. Het oranje accent komt terug op de garderobedeuren, waardoor de kamer een geheel wordt.

Knipoog naar de natuur

Onze laatste trend in de serie is een schuifdeurkast ontwerp voor uw slaapkamer is er een die een knipoog geeft naar de natuur. De natuur in huis uitnodigen in de vorm van alles wat natuurlijk, organisch en groen is, is een populaire ontwerptrend in 2022. De driedeurs schuifwandkast doet precies dat. Hij heeft een handgemaakte houten look die aansluit bij de meubels in de rest van uw kamer. Het spiegelmotief breekt de volledig houten look en weerkaatst ook het natuurlijke licht uit het tegenoverliggende raam, waardoor het gevoel van luchtigheid in de kamer wordt versterkt. Potplanten bij het bed en een groene muur met bloementhema zijn extra natuurlijke accenten in uw slaapkamer.