Welkom bij de grootste meubelblog!

Moderne Eetkamerkast Ontwerpen

Voor gezellige en ontspannen maaltijden is een rommelvrije eetkamer van essentieel belang. Een ideale eetkamer moet ontworpen zijn met voldoende opbergruimte om servies, etenswaren of andere dagelijkse benodigdheden op te bergen. Slim ontworpen kasten zijn het antwoord op een opgeruimde eetkamer – iets wat veel huiseigenaren over het hoofd zien bij het plannen van hun huisinterieur. Dressoirs en kasten kunnen zowel aantrekkelijk als functioneel zijn. Deze meubelen zijn voorzien van laden en legplanken om dat mooie servies dat u geërfd hebt te laten zien, en geven u veel ruimte om alles wat u nodig hebt tijdens het tafelen op te bergen.

Hoewel eetkamerkasten al eeuwenlang deel uitmaken van huizen, meestal als aan de muur gemonteerde hoekmeubelen met glazen planken of als lompe kasten die uw grootmoeder in huis had, hebben de ontwerpen tegenwoordig een eigentijdse wending genomen. Hun doel blijft echter hetzelfde – opbergen met stijl.

Het kiezen van de juiste kast voor uw eetkamer kan een uitdagende taak zijn. U kunt een kast niet alleen kiezen omdat hij veel bergruimte biedt; hij moet ook passen bij de esthetiek van uw eetkamer. Hier hebben wij een stel unieke kastontwerpen voor uw eetkamer om het leven eenvoudiger te maken en uw etenstijd te herschikken.

Breng die oude charme terug met antieke eetkamerkasten

Een bijzetkast in antieke stijl zoals deze past perfect bij het traditionele decor van deze eetkamer, die gedomineerd wordt door een conventionele eettafel. Donker hout met glazen deuren – zodat u uw mooie servies kunt laten zien – geeft een warme en vintage charme aan deze ruimte. Rechts geflankeerd staat een dressoir dat groot genoeg is om een heleboel andere spullen in op te bergen. Als uw smaak een mengeling is van modern en klassiek, dan eindigt uw zoektocht hier.

Eigentijdse dressoirs voor een moderne eetkamer

De vloeiende combinatie van hout en glas gaat naadloos in elkaar over in dit witgekleurde dressoir. Hoewel het ontwerp van dit mooie stuk vroeg Frans is, voegen de rechte, zuivere lijnen er een eigentijdse toets aan toe, waardoor het in één klap een klassieker wordt! De vitrines met glazen deuren, maken het perfect voor een moderne en toch elegante eetkamerruimte. Bovendien zijn eetkamerkasten zoals deze uitstekend geschikt, omdat ze de vrije ruimte in een kamer opgebruiken en perfect zijn om bestek en serviesgoed in op te bergen.

Ga helemaal uit uw dak met kasten van vloer tot plafond

Als uw eetkamer ruim genoeg is, dan zal deze kast van vloer tot plafond precies goed werken. Open planken die aan de muur recht omhoog naar het plafond zweven in combinatie met kasten of laden eronder zorgen voor opbergruimte in overvloed. Of misschien is een elegante doorkijkkast die zich over de totale lengte van uw eetkamermuur uitspreidt om uw smetteloze bestek te etaleren, wat u nodig hebt? Ga er helemaal voor!

Dressoirs met kastjes zijn een elegante keuze

Of u een kast of een dressoir kiest, hangt helemaal af van de inrichting die u in uw eetkamer kiest. Zoals reeds eerder gezegd, zijn dressoirs een uitstekend hulpmiddel om de dode ruimte in uw eetkamer te benutten. Een dressoir met kasten zal dus meer opbergwaarde geven en veel functioneler zijn. U krijgt extra ruimte om uw serviesgoed en bestek op te bergen, en als het dressoir glazen kasten heeft, kunt u nog pronken met uw dure porselein ook!

Open schappen zijn toch niet zo slecht

Een uitstekende manier om het niveau van de stijl van uw eetkamer op te krikken is door open schappen te introduceren. Ze bieden veel ruimte om uw favoriete boeken, aardewerk, porselein, kamerplanten en al het andere dat u wilt uitstallen, te etaleren. Het idee om open planken in te voeren is een ideale keuze voor moderne gezinnen. Denk er nog maar eens over na als u peuters hebt!

Ga voor zwevend

Dacht u dat zwevende planken alleen voor de slaapkamer waren? Neen! Deze slanke creaties kunnen, als ze in uw eetkamer worden gebracht, heel efficiënt en functioneel zijn. Ruimte is ook nooit een probleem, want ze worden aan de muur bevestigd. Bovendien zien ze er geweldig uit en bieden ze aanzienlijke bergruimte voor uw dagelijks bestek, en ook voor potplanten of prullaria (als u er wat leuks in wilt doen!). In deze omgeving biedt het dressoir met dubbele kast en meerdere laden voldoende opbergruimte, terwijl de zwevende planken zorgen voor esthetische charme en extra etalageruimte.

Een kast ontworpen met een buffetbar

Deze meubels worden vaak ontworpen met melkwit hout, dat een sublieme landelijke charme geeft aan een eethoek. Het middelste gedeelte is vrijgelaten en kan gebruikt worden als buffetbar voor een intieme lunch of een zondagse brunch. Als u weinig ruimte hebt, maar toch uw gevoel voor stijl intact wilt houden, dan is dit iets wat u zeker moet bekijken.

Compacte eetkamerkasten voor kleine ruimtes

Als u geen aparte eethoek hebt, maar alleen wat extra vloerruimte in uw keuken die als eethoek kan dienen, dan hebt u iets compacts nodig! Kies voor een compacte garderobe-achtige kast om uw keukenartikelen, servies of bestek in uit te stallen en op te bergen. Het dient als opbergruimte en voegt nog een statement toe aan de totale inrichting van de ruimte ook!

Budgetvriendelijke ontwerpen voor eetkamerkasten

Als u tevreden bent met uw bestaande kast- of opbergmogelijkheden, dan is deze iets voor u.

Een budgetvriendelijk maar slim idee is om gebruik te maken van oude rekken, containers, kartons en fruitkratten en die om te bouwen tot opbergkasten. Zet uw gezonde keuzes in de etalage en breng leven in de lege ruimtes tussen uw keuken en eetruimte. U kunt dozen op elkaar stapelen om uzelf een instant maar stijlvolle opbergoplossing cadeau te doen.

Een kastje bedekt met een wastafel.

Het kale hoekje van een chique eetkamer wordt benut met een klein houten kastje en een spiegel erbovenop – een eetkameraanrecht met een glanzend stalen kraan is zeker een goed idee. Dit soort ontwerp combineert nut, functionaliteit en esthetiek.

Met deze trendy en unieke ontwerpen van eetkamerkasten kunt u smaakvol pronken met uw extravagante servies voor elke gast die uw huis binnenwandelt! Stem gewoon het eetkamerdecor af op uw wensen en u hebt uw eigen kastontwerp!