Welkom bij de grootste meubelblog!

Krijtbord ideeën – manieren om creatief te zijn met krijtbord verf

Ga creatief aan de slag met onze krijtbord ideetjes om een doel en persoonlijkheid te geven aan elk ruimte in uw huis

Krijtbordverf staat volop in de belangstelling, en dat is niet voor niets! Veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken, het is de perfecte manier om een statement te maken in elke kamer van uw huis. Creatieve krijtbord ideeën kunnen elke muur of elk meubelstuk transformeren om het een doel en persoonlijkheid te geven.

Naast een traditioneel krijtbord aan de muur hebben wij de mogelijkheden voor veel fantasievollere verfideeën opgegraven, van keukenborden en kastdeurtekenborden tot tuinpanelen – de mogelijkheden met krijtbordverf ideeën zijn eindeloos.

Krijtbord ideeën voor in en om het huis

Krijtbordverf is een geweldig alternatief voor een keukenbord, of kan de kinderen een ruimte bieden om creatief te zijn, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze de ongerepte geschilderde muren zullen besmeuren. U kunt elk schoon oppervlak met krijtbordverf beschilderen, waardoor het superveelzijdig is om in elke kamer van het huis een idee te verwelkomen.

Schilder een opvallende muur

Een krijtbord-idee is ideaal voor een eetkamer met het gezin om een persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen en een leuk middelpunt te creëren. Gebruik een waterpas en afplaktape om een memobord aan de muur te bevestigen. Beschilder de ruimte binnen het afplakband met speciale krijtbordverf. Voilà! U hebt een leuk krijtbord direct op de muur. Door een krijtbord rechtstreeks op de muur te schilderen bespaart u de kosten van het kopen van een prikbord en het gedoe van het ophangen ervan.

Ga creatief aan de slag met een op maat gemaakte opslagruimte

Probeer eens een vertrouwde IKEA hack om een idee van krijtbordverf in een keuken opbergmeubel te introduceren. In dit geval wordt een stapel van klassieke boekenkasten gebruikt om een op maat gemaakte keuken opbergkast te maken. Draai één boekenkast op zijn kant, en beschilder hem dan met krijtbordverf. Het oppervlak wordt een handige gezinsplanner/ boodschappenlijstje/ prikbord – iets voor het hele gezin.

Voor het gemak kunt u het beste de buitenkant van de kast verven als hij op zijn kant staat, zodat er geen verfdruppels op komen.

Geef uw hal een centraal prikbord

Maak van een tafel in de gang een centraal middelpunt van activiteit met een creatief krijtbordverf-idee. Zoals dit mooie voorbeeld laat zien kan een effen witte hal de perfecte achtergrond vormen voor een krijtbord-idee om te fungeren als dagelijkse herinnering aan taken en to-do lijst voor het hele gezin.

Als het laatste wat u ziet als u het huis uitloopt, en het eerste wat u ziet als u weer thuiskomt, is de gang een ideale plaats voor dagelijkse geheugensteuntjes. Het kan ook de perfecte plek zijn om een dagelijkse affirmatie op te krijten, om ieders dag positief te beginnen.

Maak de kledingkast van een kind leuker en functioneler

Het gebeurt niet vaak dat kinderen aangemoedigd worden om op de meubels te tekenen, waardoor dit idee des te leuker is. Door de deuren of een slaapkamer te beschilderen worden de dagelijkse taken, zoals aankleden, klusjes doen of huiswerk onthouden, speelser. Plak gewoon de buitenste randen af van het gebied dat u wilt verven. Het gebied binnen de inleg van kastdeuren biedt een perfect ingelijst gebied om met krijtbordverf te beschilderen.

Verf de deur in andere kleuren

Wanneer u een deur meer functie wilt geven, kunt u niet veel fout doen met een laagje krijtbordverf, zodat de deur dienst doet als oversized prikbord. In deze chique keuken heeft de muur al een zwarte kleur, dus de zwart geschilderde deur past bij de rest van het decor. Door de deur in een krijtbordverf te veranderen, in plaats van een vlakke emulsie, wordt de deur multifunctioneel.

Meer dan alleen maar een barrière naar de achterliggende ruimte wordt het een royale extra muurruimte om boodschappenlijstjes en meer op te noteren.

Geef diepte aan een donker kleurenschema

Als uw inrichting al een on-trend tint donker houtskoolgrijs of leisteenzwart is, kunt u gemakkelijk diepte toevoegen door een schoolbord aan de muur te hangen, zodat u gemakkelijk persoonlijke boodschappen kunt noteren. Omdat de muur erachter al donker is, zal het minder opvallen en minder opdringerig aanvoelen in de kamer. Minder schoolbord, meer leuke persoonlijke toets voor welkomstboodschappen en gespreksstarters.

Maak een kalender

Moet u uw gezin organiseren? Schilder een schoolbordkalender op de muur in uw keuken of kantoor aan huis om een speciale ruimte te maken die iedereen gemakkelijk kan zien. Ik heb een vriendin die persoonlijk dit creatieve idee heeft gevolgd om een familieplanner op de muur van haar keuken te maken – zij zegt nu dat zij zonder die planner verloren zou zijn! Het blijkt dat het schrijven op de muur, als het ware, gemakkelijker is dan een digitale herinnering aan gebeurtenissen.

Gebruik zwart-witte krijtbordverf om verschillende grijstinten te mengen, voor een opvallend effect dat u gemakkelijker van maand tot maand kunt aanpassen.

Verf een persoonlijk tintje in een familiekamer

Geef een familiekamer een leuk tintje en verwerk de kastdeuren in het speelelement van de kamer, door ze met een krijtbordverf te beschilderen. Het anders verspilde oppervlak is het perfecte blanco doek waarop u uw eigen krijtbord-idee kunt maken. Zo kunnen de kinderen zich uitdrukken met krijtjes – en hun stempel drukken op de inrichting van de gezinskamer, zonder naar believen op de muren te tekenen. Door hun een speciale plaats te geven waar ze creatief kunnen zijn, blijven de overige muren vrij van krijtjes en krijtjes.

U kunt het krijtbord over de hele hoogte ook gebruiken als een lengtetabel voor de kinderen, om ze letterlijk te zien groeien.

Richt de aandacht op een karakteristieke muur

Een muur met krijtverf in de keuken is zowel leuk als functioneel, het is meer dan alleen maar een mooie muur, het is de ideale plaats om briefjes voor elkaar achter te laten, uitnodigingen bij te houden en uw boodschappenlijstje op te schrijven – ideaal voor drukke gezinnen. Bovendien is de afwerking erg praktisch voor een keuken, want hij is afveegbaar, wat een bonus is in een ruimte waar vaak gemorst wordt.

Omarm muren waar je gemakkelijk op kan tekenen

De trend van donkere kleuren, gezien de populariteit van zwarte woonkamerideeën en zwarte keukens, laat zien hoe sterke kleuren op dit moment de toon zetten in interieurs. Maar meer dan alleen maar on-trend, zijn er ook elementen van het gebruik van donkere kleuren die zeer praktisch kunnen blijken. Neem bijvoorbeeld het gebruik van een schoolbordmuur in de gang – de kleur geeft de gewenste statement look, maar door de eigenschappen van krijtbordverf kan hij goed tegen slijtage en vlekken.

Dit idee is zeer praktisch in ruimten met veel verkeer in huis, zoals de gang. De extra bonus is natuurlijk dat u er welkomstbriefjes op kunt schrijven of kapstokken van een label kunt voorzien.

Wat is het verschil tussen krijtverf en krijtbordverf?

Het belangrijkste verschil tussen krijtverf en krijtbordverf is dat krijtbordverf speciaal gemaakt is om er met krijtjes en krijtstiften op te tekenen en het daarna schoon te vegen. Krijtverf is een verf die alleen voor decoraties gebruikt wordt, waarbij de naam verwijst naar de krijtachtige afwerking en de vlakke kleur. De twee moeten niet verward worden, ze hebben heel verschillende kwaliteiten.

Hoe brengt u krijtbordverf aan?

Het aanbrengen van krijtbordverf gaat vrijwel op dezelfde manier als met elke andere muurverf. Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon is voordat u het aanbrengt. Als u over een standaard emulsie (matte) verf heen schildert, kunt u rechtstreeks op het oppervlak schilderen. Als de bestaande ondergrond vinylverf, hout of metaal is, moet u een grondlaag aanbrengen.

Om een goede, gelijkmatige afwerking te krijgen, zult u verschillende lagen moeten aanbrengen. Kijk altijd op het etiket voordat u begint, want dat moet u een richtlijn geven.

Laat elke laag 3-4 uur drogen voordat u de volgende aanbrengt. Laat het 24 uur drogen. Eenmaal gedroogd is de schoolbordverf klaar voor gebruik. Om krijt te verwijderen gebruikt u gewoon een warme, vochtige doek.