Welkom bij de grootste meubelblog!

Hoe maak je een stoffen bank schoon?

Heb je bij de inrichting van je woonkamer voor een stoffen bank gekozen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Een dergelijke bank heeft een fraaie uitstraling en kan je zodoende prima combineren met verschillende andere meubelstukken in je woonkamer. Bijkomend voordeel is dat je een prachtig contrast met bijvoorbeeld een houten kast kunt creëren; een stoffen bank en een houten bank lijken een niet zo’n voor de hand liggende combinatie, maar vormen samen zeker een fraai geheel.

Als je een stoffen bank in de woonkamer hebt, is goed onderhoud van levensbelang. Door de bank goed te onderhouden, blijft het stof fraai en kan je dus langere tijd van een fraaie stoffen bank genieten. Als je een stoffen bank niet goed schoonmaakt, gaat dit bovendien tot een onhygiënische situatie zorgen. Het vuil kan zich makkelijk op een stoffen bank ophopen en zodoende voor een vervelende situatie zorgen.

In dit artikel bespreken we graag hoe je een stoffen bank schoon kunt maken. We bespreken wat je hiervoor nodig hebt, waar je rekening mee moet houden en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Wil je graag jouw stoffen bank schoonmaken? Lees dit artikel dan op je gemakje door, haal de juiste spullen in huis en geniet nadien van een heerlijke, schone en fraaie stoffen bank.

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van een stoffen bank?

Als je een stoffen bank schoon wilt maken, heb je hier meerdere mogelijkheden voor. Verschillende reinigingsmiddelen zijn namelijk uitermate geschikt om te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een ontvetter, aan schoonmaakazijn, aan speciale shampoo en aan Biotex. De laatst genoemde variant is met name bedoeld voor banken waar baby urine of honden en katten de bank bevuild hebben. Behalve de eerder genoemde mogelijkheden kan je ook nog met soda, haarspray, melk of een strijkijzer aan de slag gaan.

Wij geven de voorkeur aan schoonmaakazijn. Dit reinigingsmiddel is makkelijk verkrijgbaar, is derhalve niet al te duur en werkt prima. Graag willen we in het restant van dit artikel dan ook de focus op dit reinigingsmiddel leggen.

Hoe moet je een stoffen bank schoonmaken met schoonmaakazijn?

Het is bij schoonmaakazijn altijd van belang dat je dit combineert met warm water. Vul daarom een emmer voor de helft met water en vul de rest van de emmer met schoonmaakazijn. Je kunt dit mengsel vervolgens in een plantenspuit doen en met die plantenspuit de bank inspuiten. Met een zacht doekje kan je de stoffen bank vervolgens afnemen. Het schoonmaakazijn kan perfect in de bank trekken en daar alle vuile resten uittrekken. Hierdoor is het mogelijk om de stoffen bank relatief makkelijk volledig schoon te maken.

Pak dus een emmer, maak een mengsel van schoonmaakazijn met water en vul hier een plantenspuit mee. Vervolgens kan je de bank op je gemakje inspuiten en afnemen met een zacht doekje. Dit kost niet al te veel moeite en is dus een prima mogelijkheid voor het schoonmaken van een stoffen bank!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]