Welkom bij de grootste meubelblog!

Hoe maak je een bank van pallets?

Bij het inrichten van de woonkamer ben je ongetwijfeld lange tijd met de bank bezig. Een bank is nogal groot, waardoor deze een opvallend onderdeel van de woonkamer uit gaat maken. Mede vanwege de forse afmetingen is het wenselijk dat de bank volledig naar wens is. Dit betekent dat je heel veel banken met elkaar gaat vergelijken en uiteindelijk hopelijk de geschikte bank gaat vinden. Maar, het is ook altijd nog mogelijk om jouw eigen bank te gaan maken.

Ja, je kunt een bank van bijvoorbeeld steigerhout maken. Een andere mogelijkheid is om met pallets een bank te gaan maken. Deze pallets zorgen voor een strakke vormgeving, voor voldoende stevigheid en stellen je in staat om veelvuldig te experimenteren. Het maken van jouw eigen bank met pallets is niet alleen leuk, maar ook nog eens kostenbesparend. Ben je benieuwd geworden hoe je een pallet bank moet maken? Lees dit artikel dan zeker even door.

Wat heb je nodig?

Om een dergelijke bank te maken, heb je uiteraard voldoende pallets nodig. Meet daarom de ruimte in jouw huis op, maak een ontwerp, bepaal hoeveel pallets je nodig hebt en ga naar de plaatselijke houthandel. Ook bij veel bouwmarkten kan je wel pallets kopen.

Vervolgens heb je ook nog verschillende (elektrische) gereedschappen nodig. Denk hierbij aan een boormachine, een schuurmachine en een zaagmachine. Met spijkers, schroeven, houtlijm en verbindingsstukken kan je de verschillende pallets aan elkaar vast maken. Ook die benodigdheden moet je dus in huis halen.

Stappenplan

Heb je bovenstaande benodigdheden in huis gehaald? Dan kan je in principe aan de gang gaan met het maken van de bank van pallets. Voordat je dit kunt doen, moet je dus wel zelf een ontwerp maken. Dankzij de strakke vormgeving van de pallets heb je in principe niet heel veel keus op het gebied van het ontwerp. Met de pallets is het bijvoorbeeld bijzonder lastig om een bank met ronde vormen te gaan maken. Nee, voordeel van de pallets is dat je bank recht toe en recht aan gaat worden.

Je kunt nu de eerste pallet omgekeerd op de vloer leggen. Plaats nu de tweede pallet op de eerste pallet. Je merkt nu dat deze twee pallets min of meer in elkaar vallen. Aan alle vier de hoeken kan je deze pallets vervolgens aan elkaar vast maken.

Aan de achterkant van deze pallets kan je vervolgens een rechtopstaande pallet plaatsen. Deze pallet dient als rugleuning en kan je gemakkelijk met schroeven vastmaken. Vervolgens kan je, naar wens, ook nog wieltjes onder de onderste pallet schroeven.

Als de constructie eenmaal vast zit, kan je hier nog een dergelijke constructie aan vast maken. Dat is in principe noodzakelijk als je een bank voor meerder personen wilt maken. Het enige waar je nu nog aan moet denken, is het comfort. Je moet voor de juiste kussens zorgen, zodat de bank lekker zacht is. Ons advies; stem de kleur van deze kussens af op de kleur van bijvoorbeeld de kast of de tafel in de woonkamer.

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]