Welkom bij de grootste meubelblog!

Handige opvouwbare eettafelontwerpen, perfect voor kleinere ruimtes

De meeste huizen hebben tegenwoordig geen aparte eetruimten meer. Ze kunnen overbodig zijn wegens kleinere gezinnen of niet nodig zijn omdat andere meubelen als eetkamer dienst doen. Met de veranderende trends in huisinterieurs – ontbijttafels in keukens en aparte kamers voor het gezin om samen te komen – worden eetkamers naar de achtergrond gedrongen. In werkelijkheid hebben ze niet veel nodig en kunnen ze in elke grootte van huis of ruimte worden ingepast.

Multifunctionele meubelen zijn een nieuw concept. Zij zijn multifunctioneel, veelzijdig en verplaatsbaar. Ze kunnen ook gebruikt en opgeborgen worden als ze niet gebruikt worden. Vanwege de beperkte ruimte die er tegenwoordig is, zijn ze een slimme keuze, omdat ze kunnen worden ingeklapt als ze niet gebruikt worden. Multifunctionele meubels zoals opvouwbare eettafelontwerpen zijn vooral waardevol in kleine ruimtes en huizen waar alleen de hoofdactiviteiten rond het huis – slapen, koken, amuseren – aandacht krijgen en al het andere naar de achtergrond wordt verdrongen. Multifunctionele meubels zijn vaak ingewikkelder en slimmer dan gewone, omdat er een zekere vindingrijkheid voor nodig is om ze te bouwen en aan te passen aan specifieke behoeften.

Inklapbare eettafels hebben in de loop der jaren heel wat variatie en verandering doorstaan. Ze zijn van groot en log, gemaakt met zwaar voedsel en andere materialen, naar lichtgewicht, rijk aan functies, perfect voor kleine huizen en beperkte ruimtes gegaan. Ze te bezitten geeft voldoening. Wanneer ze niet in gebruik zijn, kunnen ze aan de muur worden gehangen, weggevouwen of voor een andere functie worden gebruikt.

Er zijn verschillende slimme ontwerpen van inklapbare eettafels, die u op ideeën kunnen brengen over wat u het beste met uw huis kunt doen, vooral als het aan ruimtegebrek lijdt.
Opklapbare eettafels passen zich goed aan kleine ruimten aan

Uitklapbare eettafels bieden een heleboel gemak in huis, en brengen een beetje magie in elk soort maaltijd. Het ene moment zijn ze er en het andere moment verdwijnen ze of kunnen ze weggehaald worden. Zij bieden een hele waaier van onbegrensde mogelijkheden en gemak. Van de vele verschillende soorten uitklapbare eettafels voor kleine ruimten die er bestaan, is de uitklapbare variant het populairst. Een klassieke landelijke stijl, de zijkanten van deze tafel kunnen neergeklapt worden en als consoletafel gebruikt worden. Sommige hebben ook een lade-indeling. Ze kunnen door het hele huis verplaatst worden en zijn handig wanneer dat nodig is.

Aan de wand gemonteerde eettafel ontwerpen met opbergruimte

Aan de wand gemonteerde eettafels zijn, zoals de naam al zegt, inklapbare tafels die aan de muur kunnen worden opgetild als ze niet gebruikt worden. Een slim meubelstuk, ze zijn perfect voor kleine ruimtes, zijn inklapbaar en kunnen zelfs met de onderkant beschilderd worden weggewerkt. Dit soort tafel heeft ook opbergruimte die open kan, wanneer hij omhoog getrokken of omlaag geduwd wordt. Een aan de muur bevestigd bladmodel is uitzonderlijk ruimtebesparend. Aan de wand gemonteerde eettafels zijn geen recent ontwerp. Zij werden vroeger ook al gebruikt, maar hebben in India een nieuwe opgang gevonden. Deze tafels kunnen ook geplaatst worden als scheiding tussen keukens en eetkamers in kleine woningen.

Verstelbare eettafel voor verschillende behoeften

Zoals de naam al zegt, kunnen verstelbare eettafels in hoogte en breedte worden versteld en aan verschillende behoeften worden aangepast. Zij worden geleverd met gekruiste poten of telescopische mechanismen om de poten te verlengen en de hoogte te vergroten. Ze kunnen aangepast worden aan de behoeften van elke soort functie. Populaire tafelbladontwerpen voor verstelbare eettafels zijn rechthoeken of cirkels. Die passen bij de meeste interieurs in huis en kunnen ook in kinderkamers worden ingepast. Ronde verstelbare eettafels passen goed bij gebogen sectionale zitplaatsen, terwijl rechthoekige goed passen bij andere soorten meubilair. Verstelbare eettafels maken het ook mogelijk om gemakkelijk zitplaatsen op te bergen, om boeken en papieren in op te bergen of andere voorwerpen te verbergen. Zij zijn dikwijls gemaakt van gefabriceerd voedsel en metaal of lichte materialen.

Ombouwbare eettafel voor verschillende doeleinden

Een van de wonderen van het moderne meubilair is de converteerbare eettafel. Door de ombouw kan hij helemaal in een ander meubelstuk veranderen en aangepast worden aan de behoeften van het gezin op elk gegeven moment. Een boxtafel is het meest voorkomende ontwerp dat u zult tegenkomen. In normale vorm is hij compact, maar de bladen kunnen worden uitgetrokken en omgevormd tot het blad van een eettafel. Hij is stevig, biedt opbergruimte en kan gemakkelijk gemanoeuvreerd worden. Veel van deze ontwerpen zijn in hoogte verstelbaar. Console tafels zijn een ander voorbeeld van ombouwbare tafels, die van een salontafel naar een eettafel gaan. Zo groot als een klein bureau, kan het omgevormd worden tot een meubel van veel grotere hoogte en breedte, door een paar mechanismen te verstellen.

Dergelijke inklapbare eettafelontwerpen zijn er in verschillende materialen, maar zijn meer geschikt voor lichtere, omdat ze verplaatst moeten worden. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen – hout zwart, glanzend grijs, notenhout en wit glanzend om er een paar te noemen. De moderne huizen van vandaag hebben meubelen nodig die zich aanpassen en gaan waar hun behoefte bestaat. De ruimtebesparende en opklapbare eettafelontwerpen beantwoorden perfect aan zo’n behoefte.