Welkom bij de grootste meubelblog!

Geniale ideeën om uw keuken beter te organiseren

Keukens zijn drukke ruimtes. Waarom zou u alle stress op u moeten nemen. Kook in alle rust met slimme keukenorganisatie-ideeën die het werken in deze ruimte gemakkelijk en zonder stress maken

Er kan veel goed gaan bij de koffie, maar er kan ook veel fout gaan in films. Films spelen met situaties en gevallen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben. Neem de onmogelijke scènes uit Mission Impossible, waarin Tom Cruise voor zijn leven over de rand van een gebouw hangt. Elke dag thuis heeft zulke cliffhanger-momenten. Hebt u zich niet als een marathonloper naar de ontbijttafel gehaast om hete melk over uw kleintje te laten spatten? Of u haast zich terug naar de keuken om te zien hoe de melk overkookt en overloopt. Dan het grijpen van tafeltjes en flesjes, een sprint naar de schoolbus, de opwinding, de adrenaline en de vreugde van weer een hectische ochtend allemaal achter de rug. Waar begint en eindigt al die opwinding? In de keuken natuurlijk. De uitgebreide menuvoorbereiding, het in elkaar flansen van weekendlekkernijen, overheerlijk eten, uw keuken levert altijd en hoe. Hoe goed geolied een keuken ook is, functionele onregelmatigheden kunnen soms alles overhoop gooien.

Het reilen en zeilen in een keuken bepaalt de stemmingen en bewegingen in een huis. Dit is vergelijkbaar met films met hun abrupte wendingen – de vader van een heldin die op het verkeerde moment opduikt of een schurk die alles overhoop gooit. Het is niet voor niets dat men zegt, dat een keuken zowel voedt als verzorgt. Als er iets niet in orde is, dan zijn er tips en trucs om ervoor te zorgen dat de workflow in de keuken op rolletjes loopt, zodat u stressvrij kunt werken en de functie steeds kunt optimaliseren.

Maak een krijtbordmuur voor een functionele keuken

Wat is er in de keuken beter om dat te doen dan op een krijtbordmuur. Hebt u er geen? Laat uw ontwerper het dan voor u doen of maak zelf een krijtbordmuur. Van keukenmenu’s tot geheugensteuntjes, to-do lijstjes en meer, noteren kan het makkelijker maken om het te onthouden. Krijtborden zien er ook goed uit, passen bij de esthetiek van een café of bistro en zijn een prachtig decor om gasten te ontvangen.
Krijg een keuken die perfect is voor uw droomhuis

Een kruidenrek onderhouden

Door kruiden te bewaren in kleine potjes met etiketten, genesteld in een rekje – draaibaar of eenvoudige houders – zijn ze handig en zien de flesjes er chic uit. De kookruimte ziet er slim en kleurrijk uit, uw keuken ziet er mooi uit. Alleen al dit kleine keukenorganisatie-idee kan uw ruimte nieuw leven inblazen.

Een kruidentuintje aanleggen

Het is niet voor niets dat de meeste films begonnen of eindigden met bloemen en groen, en dat romantische scènes eindigden met rozenknoppen. Niet te vergeten dat varens een nieuwe niesbui ontketenden als ze in de neus van delicate actrices kwamen. Als hun invloed al zo groot was, stelt u zich dan eens voor wat voor invloed ze in uw keuken zouden hebben, niet alleen als visuele lekkernijen, maar ook gastronomisch. Kruiden zijn vers, smaakvol, en kunnen gemakkelijk gekweekt worden. Kruidentuintjes staan mooi op de vensterbank, kunnen op elk moment aan het eten worden toegevoegd en voegen een esthetisch element toe aan de kookruimte. Kleine plantjes zoals tomaat, aardappel en gember kunnen op uw balkon gekweekt worden. U hoeft zich dan niet steeds te haasten om die aan te schaffen – een fantastisch functioneel keukenontwerp, nietwaar?
Creëer een kruidentuintje in uw keuken.
Een slim, compact keukenblok met bungelende kruidenpotjes is alles wat u nodig heeft.

Kies voor open schappen en glazen deuren

Stelt u zich eens voor dat u al uw essentiële bestek en keukengerei uitstalt, zodat het gemakkelijk is om uw waren te markeren en snel dingen uit te zoeken? Zou het niet liefde zijn die van u afstraalt als u elke morgen uw keuken binnenstapt? Op dezelfde manier helpen open schappen en glazen deuren in keukenkastjes u beter te organiseren, geven ze u zicht op de spullen binnenin, houden ze bij wat u moet bijvullen en nog veel meer. Zorg er altijd voor dat de bovenste kasten deze hebben, zodat u er gemakkelijk bij kunt. Ze maken de keuken ook opener en mooier, afgezien van het feit dat het een geweldig keukenkastjes-organisatie-idee is.
Open schappen en glazen deuren om uw keuken te organiseren.

Zet het elegantste servies uitgestald met deze open glazen deuren.

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste stress bij vrouwen afvloeit tijdens het koken. Maar wat heeft het voor zin als een vrouw een keuken binnen moet lopen en op problemen stuit? Spullen zoeken, keukengerei, eten morsen, serviesgoed en bestek verkeerd neerzetten dankzij een slechte indeling, ondanks een mooi uiterlijk en esthetiek, is een rommel dat elke huiseigenaar zou willen vermijden. Hoewel de esthetiek van een keuken belangrijk is, is de gebruikswaarde dat ook. Verbouw uw keuken met deze geniale keukenorganisatie-hacks – geloof ons, u zult er geen spijt van krijgen!