Welkom bij de grootste meubelblog!

Een schuine wand in je huis? 3 tips voor het plaatsen van een kast

Heb je in jouw huis schuine wanden? Dan is dat een belangrijk gegeven waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van je huis. De schuine wanden vragen namelijk een iets andere aanpak bij bijvoorbeeld het uitkiezen van een kast. De kasten zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar kasten met een schuine bovenkant komen niet al te vaak voor. Mede hierom is het zaak om op een originele en creatieve manier de aanwezige ruimte optimaal te benutten. Dit hoef je gelukkig niet zelf te doen. Nee, wij helpen je hier graag een handje bij! In dit artikel kan je drie tips vinden voor het plaatsen van een kast bij een schuine wand. We doen enkele suggesties en we geven je tips waar je zoal rekening mee moet houden. Ben je benieuwd geworden? Lees dit artikel dan op je gemakje door en scoor vervolgens de juiste kast op wonensale.nl.

Tip 1: kies voor een lage kast

Als je een schuine wand in je huis hebt, is dit veelal op de bovenverdieping. Heb je op de bovenverdieping écht veel kastruimte nodig? Dan is het niet altijd noodzakelijk om voor een hoge kast te gaan. Nee, je kunt ook voor een lage maar diepe kast gaan. Met een dergelijke kast profiteer je van de aanwezige ruimte en je geniet van voldoende opbergruimte. Bijkomend voordeel van een dergelijke kast is dat je boven de kast bijvoorbeeld een schilderij op kunt hangen. Je geeft daarmee de ruimte een leuke uitstraling, terwijl je dus ook geniet van voldoende kastruimte. Een kast hoeft niet altijd hoog te zijn; een kast kan ook erg diep zijn.

Tip 2: kies voor een wandkast

In ons assortiment kan je behoorlijk veel verschillende wandkasten vinden. Deze wandkasten kan je, zoals de naam al doet vermoeden, perfect tegen een wand aan plaatsen. Sommige van deze kasten kan je ophangen, terwijl andere wandkasten ook op de grond kunnen staan. In ons assortiment vind je óók meerdere wandkasten die geschikt voor een schuine wand zijn. Een typerend voorbeeld hiervan kan je bijvoorbeeld op onderstaande foto zien:

Wandkast Schuine Wand
Wandkast Schuine Wand

In deze kast kan je de leuke accessoires neerzetten. Belangrijkste voordeel is dat de kast dus ook ‘mee loopt’ met de vorm van de schuine wand.

Tip 3: overweeg een inbouwkast

Heb je wel eens prachtige inbouwkasten onder bijvoorbeeld een trap gezien? Dergelijke inbouwkasten kan je óók plaatsen onder een schuine wand. Je kunt deze kasten volledig op de juiste afmetingen laten ontwerpen, waardoor je optimaal profiteert van alle aanwezige ruimte. Deze variant heeft echter niet onze voorkeur. Je moet namelijk behoorlijk diep in de buidel tasten voor een op maat gemaakte inbouwkast. Door voor één van de andere opties te gaan, kan je dus veel geld besparen. Dat geld kan je vervolgens besteden aan bijvoorbeeld een nieuwe eettafel of een nieuwe boxspring.

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]