Welkom bij de grootste meubelblog!

De voor- en nadelen van een kast op wielen op een rijtje

In elke ruimte spelen kasten een belangrijke rol. Door het formaat van de kasten zijn deze bijvoorbeeld zeer invloedrijk wat betreft de uitstraling van de ruimte. Daarnaast hebben de kasten uiteraard ook een zeer praktische functie; het opbergen van spullen. Met een grote kast creëer je onwijs veel opbergruimte, maar ook met een relatief kleine ladekast kan je de gewenste opbergruimte creëren.

Mede door deze functie is een kast in elke ruimte onmisbaar. Zonder kasten kan je simpelweg niet naar wens in een huis leven. Let bij het inrichten van je huis dus goed op het plaatsen van de kasten. Bepaal goed wat voor soort kast je wilt en waar je deze kast gaat plaatsen. Probeer daarbij de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, zodat je uiteindelijk de meeste opbergruimte kunt creëren.

In het huidige aanbod van kasten zie je onwijs veel verschillende kasten terug. In dit artikel richten wij ons echter op één specifieke kast; een kast op wielen. Deze kast brengt enkele voor- en nadelen met zich mee. In dit artikel bespreken we graag wat deze voor- en nadelen zoal zijn. Op basis van dit artikel kan je vervolgens voor jezelf beslissen of deze kast iets voor jou is, of niet.

Lees het artikel op je gemakje door en bekijk vervolgens direct ons assortiment. Bij Wonensale.nl vind je namelijk onwijs veel verschillende kasten, waaronder de kasten op wielen. Behalve kasten bieden wij nog veel meer verschillende soorten meubels voor in huis aan.

De voordelen van een kast op wielen

Klinkt een kast op wielen bij jou goed in de oren? Dan wil je uiteraard goed weten welke voordelen deze kast zoals met zich mee brengt. Eén van de voordelen is terug te vinden in de flexibiliteit. Ben jij een liefhebber van het regelmatig aanpassen van je inrichting? Dan komt een kast met wielen perfect uit. Dankzij de wieltjes kan je de kast immers op elke gewenste plek in je huis neerzetten. Je hoeft niet met de zware kast te gaan zeulen; nee, met de wieltjes rijd je hem moeiteloos naar de gewenste plek toe.

Daarnaast zien de kasten met wieltjes er ook bijzonder fraai uit. Dat is, in onze ogen, zeker het geval als je voor een industriële kast met wieltjes gaan. Bij dergelijke kasten zie je grote wielen in combinatie met een stalen frame en houten plaatwerk. Door deze combinatie van materialen krijgt de kast een onwijs fraai design. Je kunt daardoor de ruimte waar de kast in komt te staan volledig naar eigen wens maken. Wat wens je nog meer?

Tot slot willen we nog benoemen dat deze kasten in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Je hebt hierdoor meer dan genoeg keus om de kast van je dromen te vinden. Doordat de kast verschillende soorten en afmetingen kent, is de kast bovendien geschikt om in meerdere ruimtes geplaatst te worden. In de woonkamer, in de slaapkamer of in je werkkamer; een kast met wielen komt eigenlijk in alle ruimtes prima van pas.

De nadelen van een kast op wielen

Dankzij bovengenoemde voordelen kunnen we ons goed voorstellen dat je voor een dergelijke kast opteert. Tegelijkertijd is het ook goed om rekening te houden met de nadelen van een dergelijke kast.

Een van de nadelen is terug te vinden in het gewicht. Een kast op wielen kan namelijk niet al te veel gewicht dragen. De wielen zijn lang niet zo sterk als het ‘normale’ frame van een kast zonder wieltjes. Je moet daardoor goed oppassen met de hoeveelheid spullen die je in een dergelijke kast op kunt bergen.

Daarnaast moet je goed voor je vloer oppassen. Als je bijvoorbeeld een houten vloer hebt, kunnen de wieltjes hier schade aan aanrichten. De wieltjes kunnen bijvoorbeeld voor strepen op de vloer kiezen. Pas daarom ook altijd goed op als je de kast naar een andere plek in je huis gaat verplaatsen.

Besluit

Wil je graag een kast op wielen hebben? Aan de hand van de voordelen is dat absoluut te verklaren. Tegelijkertijd moet je ook goed rekening met de nadelen houden. Feit is dat de kasten op wielen een zeer fraaie uitstraling hebben en daarmee een aanvulling voor elk huis zijn!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]