Welkom bij de grootste meubelblog!

Creatieve opbergideeën voor onder de trap

In elk huis, groot of klein, zijn er wel wat ruimtes die ongebruikt blijven. Deze ruimten zouden gebruikt kunnen worden voor organisatie, kantoorruimte, zitplaatsen, en nog veel meer. Eén zo’n lege ruimte is onder de trap. Planken en laden zijn geweldige trucs om de ruimte onder uw trap te benutten. Wij brengen u verschillende creatieve tips om deze ruimte optimaal te benutten en een enorm verschil te maken in uw huis. Lees onze tips en trucs voor opbergruimte onder uw trap.

Breng een paar boekenplanken aan onder uw trap

Voor alle boekenwurmen die graag omringd zijn door boeken, is een minibibliotheek of leeshoekje onder uw trap een perfecte manier om de ruimte opnieuw uit te vinden. Voordat u er een bouwt, moet u de muren van boven tot onder opmeten, zodat de boekenplank er perfect in past. Zet er een mini-leesstoel bij, samen met een tafeltje of een bankje met kussens, en gooi een leeslampje tussen de planken voor een gezellige, rustige ruimte om uw vrije tijd door te brengen.

Ga ver uit uw dak met een minibar

Zou het niet leuk zijn om na het werk stiekem even wat te drinken en wat me-time te krijgen? Een kleine minibar lounge onder uw trap is een ondeugende truc die u kunt toepassen om deze ruimte cool en funky te maken. Noch dit ontwerp van een opbergruimte onder de trap te veel centrale ruimte. Zo krijgt u ook uw eigen kleine ontspanningsruimte in uw huis. Haal die barkrukken binnen en laat die champagne knallen, uw trapontwerp is zojuist veel cooler geworden!

Trapladen voor accessoires

De meesten van ons hebben de neiging om ons schoeisel en andere accessoires, zoals paraplu’s, jassen en schoenen, in een hoek van de woonkamer of buiten het huis te laten liggen. Waarom zou u geen gebruik maken van de ruimte onder de trap om alles op te bergen? Bouw lades, rails en rekken waarin u uw schoenen netjes kunt opbergen, uw hoed, paraplu en andere dagelijkse voorwerpen kunt ophangen. Deze ontwerptip houdt uw kamer rommelvrij, zodat uw gasten of u niet in een puinhoop lopen. En op magische wijze krijgt u extra bergruimte – wie zou daar niet van houden?

Speelgoedland

Als u kinderen hebt, dan weten wij dat uw woonkamer een grote puinhoop kan zijn met overal speelgoed. U kunt uw woonkamer terugwinnen door de ruimte eronder te gebruiken om kasten te bouwen waarin u het speelgoed, de boeken en de spelletjes van uw kinderen kunt opbergen. Het past niet alleen in het decor van de trap, maar is ook binnen handbereik van uw kleintje. Perfect uw huis is net en uw kind kan bij zijn/haar speelgoed wanneer dat nodig is! Het is een win-win situatie.

Een bijkeuken onder de trap ontwerpen

Verplaats uw wasmachine van de gebruikelijke plaats, dat kan uw balkon zijn, naar de bijkeuken en onder de trap. Als u een bijkeuken in uw kelder heeft, dan is de ruimte onder uw trap ideaal voor het opbergen van een machine of een droger. Daarnaast kan deze kleine ruimte worden ingericht met planken en laden voor het opbergen van andere benodigdheden voor de was, zoals waspoeder en wasverzachter, een strijkijzer, wasmand en waslijnharingen. U kunt deuren op maat toevoegen om de wasmachine en de droogtrommel af te dekken en ze netjes te houden.

Berging onder de trap

Als u een eigen ruimte voor uw kantoorwerk wilt creëren, maar u hebt moeite om plaats te vinden omdat u in een klein huis woont, vrees dan niet, wij hebben een oplossing! De ruimte onder de trap is het beste en u kunt uw ruimte onder de trap ombouwen tot een compact kantoor aan huis, met ingebouwde planken en een bureau. Vertrouw ons, u zult het gevoel hebben dat u een heel nieuwe kamer hebt toegevoegd. Dit is ideaal als u thuis werkt en aan de tafel in de woonkamer zit, of als u een rustige ruimte wilt voor de kinderen om hun huiswerk te maken.

Toilet

Als u een gastentoilet of een gemeenschappelijke wasruimte wilt, dan kunt u overwegen er een te bouwen in de ruimte onder de trap. Een toilet beneden bouwen is handig en draagt bij tot de verbetering van ons huis. Het is weg van de hoofdlijn, verstoort uw plattegrond niet en toch hebt u een extra wasgelegenheid als u een massaal feest geeft!

Verkleden onder de trap

Als uw trap vlak bij de hoofdingang ligt, en u hebt er voldoende ruimte onder, dan is dat de perfecte plek om de laatste hand aan uw make-up te leggen. Zet er een kaptafel bij, plaats een standaard om uw jassen/hoeden op te hangen, een stoel en een spiegel. Dit decor onder uw trap is alles wat u nodig hebt als u zich haast voor die belangrijke netwerkbijeenkomst of het verjaardagsfeestje van uw vriendin. Borstel uw haar, pak uw jas en u bent klaar om te gaan!

Ziezo, opbergideeën voor onder de trap voor kleine ruimtes, die slim en eigenzinnig zijn. Nu hoeft u niet meer te klagen om ruimte voor uw schoenen, speelgoed, boeken of meer. Lades, kasten, een minibar of een washok bouwen zijn slimme oplossingen om meer ruimte te creëren in een kleine woning. Gebruik elke centimeter ruimte goed!