Welkom bij de grootste meubelblog!

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

In de afgelopen jaren is steeds meer de nadruk komen te liggen op een bewuste leefstijl. Door bewuster te leven, ga je simpelweg gezonder door het leven. Een belangrijk onderdeel hiervan maakt het voedingspatroon uit, maar ook zaken zoals een bureaustoel en bureau komen veelvuldig ter sprake. Dergelijke producten moeten namelijk ergonomisch zijn, zodat je op een gezonde en juiste manier hier gebruik van kan maken.

Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat zitten eigenlijk heel slecht voor het menselijk lichaam is. Door veelvuldig te zitten, belemmer je onder meer de bloedstromen in je benen. Wij willen je dan ook graag aanraden om regelmatig een rondje door het kantoor heen te lopen. Op die manier voorkom je dat je uren achter elkaar in dezelfde houding zit. Anderzijds kan je ook eens naar een zit sta bureau kijken. Dergelijke bureaus zijn in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Hoe dat komt? Dat heeft puur te maken met de unieke voordelen van een zit-sta bureau. In dit artikel willen we graag de belangrijkste voordelen van een dergelijk bureau aan jou voorleggen.

Voordeel 1: je voorkomt rugklachten

Heb je wel eens last van je rug gehad? Dan weet je ongetwijfeld dat dit je heel erg belemmerd in het dagelijkse leven. Met een zit sta bureau kan je voorkomen dat je (weer) last van rugklachten gaat krijgen. Door de staande houding hebben de rugwervels en de wervelkolom een betere en natuurlijkere houding.

Voordeel 2: je boekt tijdwinst

Door staand te vergaderen, kan je de nodige tijdswinst boeken. Voor sommige mensen is een vergadering namelijk een moment van ontspanning. Lekker achterover leunen, een bakje koffie erbij en actuele onderwerpen met elkaar bespreken. Ga vergaderen achter een zit sta bureau en je bent vele malen sneller klaar.

Voordeel 3: je bent productiever

Onderzoek heeft tevens uitgewezen dat je productiever bent door gebruik te maken van een zit sta bureau. De staande houding zorgt er namelijk voor dat jouw hersenen actiever worden. Het gevolg is dat je productiviteit toeneemt en dat je meer werk af kunt krijgen.

Voordeel 4: je kunt ziektes voorkomen

Hart- en vaatziekten kunnen door een zit sta bureau voorkomen worden. Dit heeft puur te maken met het verhaal dat we in de inleiding geschetst hebben. Door een staande houding te nemen, kan het bloed op de juiste manier door je benen blijven stromen. Dit voorkomt dat je bloed gaat stollen; je kunt hierdoor de kans op trombose ook minimaliseren.

Voordeel 5: je beweegt meer

Een onderzoek naar de voordelen van zit sta bureaus heeft ook aangetoond dat je meer gaat bewegen. Doordat je al staat, is de drempel lager om even naar een collega of naar de printer toe te lopen.

Dankzij bovenstaande voordelen is het zeker aan te raden om naar een zit sta bureau te kijken. Je bent onwijs flexibel en je doet jouw lichaam een plezier. In een kantoor kan je een zit sta bureau overigens perfect combineren met bijvoorbeeld een prachtige kast en een bureaustoel.