Welkom bij de grootste meubelblog!

Welke kast moet je kiezen?

Bij de inrichting van je huis moet je met meerdere factoren rekening houden. Enerzijds moeten de meubelen qua design volledig naar wens zijn. Anderzijds moeten de meubelen ook praktisch zijn en hun functie tot in perfectie vervullen. Dat is ook absoluut het geval bij een kast. Een kast is een praktisch meubelstuk en tegelijkertijd een meubelstuk met een bepaalde uitstraling. Genoeg redenen dus om de juiste kast te kopen. Maar, wat is nou de juiste kast?

Verschillende soorten kasten

Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je direct dat we veel verschillende soorten kasten aanbieden. Dit varieert van een nachtkastje tot aan een buffetkast en van een schoenenkast tot een boekenkast. Door deze variatie weet je wellicht soms niet welke kast nou het meest geschikt voor jou is. Hieronder vind je enkele handige tips waarmee je kunt bepalen welke kast je moet kopen.

Waar ga je de kast voor gebruiken?

Probeer allereerst te bepalen waar je een kast voor gaat gebruiken. Wil je de kast gebruiken om spullen langdurig in op te bergen? Of wil je dagelijks iets uit de kast kunnen pakken? Welke spullen wil je in de kast opbergen? Zijn dat schoenen? Dan kies je voor een schoenenkast. Is het servies? Dan kies je voor buffetkast/servieskast.

Bepaal de afmetingen

Het is ook aan te raden om goed naar de afmetingen te kijken. Hoeveel ruimte heb je in de betreffende kamer voor een nieuwe kast? Heb je niet al te veel ruimte? Dan valt een grote buffetkast of vitrinekast al snel af. In dat geval heb je wellicht meer aan een ladekast, een dressoir of een wandkastje.

Bepaal je budget

Uiteraard hebben alle kasten ook een bepaalde prijsklassen. Bepaal daarom vooraf je budget, zodat je veel gerichter kunt zoeken. In onze webshop vind je kasten met allerlei verschillende prijskaartjes terug!