Welkom bij de grootste meubelblog!

Wat is jouw interieurstijl?

Ik moet toegeven dat het me veel tijd heeft gekost om mijn eigen interieurstijl te ontdekken. Heb ik hem nu gevonden? Om heel eerlijk te zijn, Ik denk het nog steeds niet helemaal, het is nog steeds in ontwikkeling en aan het veranderen.

Als je niet zeker weet wat jouw stijl is, kijk dan eens rond in je huis en vergelijk het met die van anderen. Er zullen dingen zijn die jij hebt die anderen niet hebben. En vice versa natuurlijk. Ik denk dat we allemaal op onze eigen manier een eigen stijl hebben, maar soms voelen we ons er niet altijd zeker bij.

Ik weet nog toen ik het huis kocht dat we nu bezitten dertien jaar geleden. Dit is het huis dat ik kocht met mijn huidige man.

Wehkamp Home loungeset Lisboa

Ik was helemaal gelukkig met het ontwerp. Ik maakte een plakboek vol met al mijn ideeën voor de stijl, het ontwerp en het interieur van elke kamer. Ik knipte foto’s uit tijdschriften, verzamelde restjes stof en verfstalen. Ik was in de hemel! Op dat moment had ik een heel duidelijk idee van hoe elke kamer eruit zou komen te zien. Maar als ik terugkijk, heb ik niet veel van die ideeën gebruikt. Toen het erop aankwam en we verhuisden, werkten veel van die ideeën niet en waren het gewoon mijn eigen ontwerpdromen. Maar dat was niet erg. Dit was mijn uitgangspunt en zo groeide de ‘look’ voor elke kamer uit tot wat het werd in de komende maanden en jaren.

Natuurlijk vind ik het leuk en opwindend om op zoek te gaan naar de interieurs voor een nieuw decoratieproject, en dat zal niet iedereen leuk vinden. Maar het enige wat je hoeft te doen is één item vinden dat je mooi vindt, misschien een vaas, een kussen, een foto of zelfs het behang, en daar beginnen. De kleuren, de stijl, de ‘look’ zullen zich allemaal ontwikkelen vanuit dat ene item. Geef het gewoon de tijd. Plak het behang op de muur, schilder de voorbeeldkleur of zet de vaas op een plank en kijk wat u ervan vindt. Heb geduld. Leef ermee. En maak je geen zorgen als je dan besluit dat je het eigenlijk niet mooi vindt! We maken allemaal fouten en veranderen vaak van gedachten!

Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het creëren van je stijl en je huis. Hou het praktisch, zorg dat het werkt voor jou en je gezin en probeer het gewoon eens!