Welkom bij de grootste meubelblog!

Voor elk interieur een passende lamp

Door met de verlichting te spelen, kan je de uitstraling van elke ruimte in je huis beïnvloeden. Je kunt de ruimtes groter laten ogen, je kunt meer sfeer aan de ruimtes mee geven en je kunt een romantische sfeer creëren. Zonder dat je het wellicht door hebt, speelt verlichting in elk huis een onwijs grote rol. Daarbij is het uiteraard ook van belang dat het design van de lamp zelf ook past bij het design van de rest van jouw huis. Om je daarbij een handje te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld. In dit artikel geven we aan waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe lamp.

Het aanschaffen van een nieuwe lamp is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid voor je. Dit is namelijk één van de producten die je koopt en waar je vervolgens jaren van kunt genieten. Dat genieten is echter alleen mogelijk als de lamp voor de volle 100% naar wens is. Het design van de lamp moet in orde zijn, maar de lamp moet uiteraard ook de gewenste lichtopbrengst bieden. Bovendien moet de kwaliteit van de lamp ook naar wens zijn. Dat zijn eigenlijk in een notendop de belangrijkste criteria om langdurig van een lamp te kunnen genieten.

Heb je gekozen voor een moderne inrichting? Of is je voorkeur uitgegaan naar een landelijke inrichting? Ongeacht waar je voor gekozen hebt; je kunt altijd bijpassende lampen vinden. Maar, waar moet je dan op letten? Welke lampen kunnen wij absoluut aanraden? En welke soorten lampen bestaan er zoal? Je leest het allemaal in dit informatieve artikel.

Soorten lampen

Als je in onze webshop naar meubelen gaat kijken, vind je een onwijs uitgebreid aanbod. Dat geldt niet alleen voor meubelen, maar ook voor lampen. De lampen zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Bij de zoektocht naar een nieuwe lamp moet je daarom goed bepalen naar wat voor lamp je exact op zoek bent.

Grofweg valt daarbij een onderverdeling te maken tussen staande lampen en hangende lampen. De staande lampen nemen iets meer ruimte in beslag, maar brengen wel hun eigen charme met zich mee. Dat geldt ook voor de hangende lampen, maar die nemen een stuk minder ruimte in beslag.

Feit is dat zowel staande- als hangende lampen in elk interieur tot hun recht kunnen komen. De locatie van waar de lamp moet komen, is uiteindelijk grotendeels bepalend voor de keuze. Als je op zoek bent naar een lamp voor bij de eettafel, is het voor de hand liggend om voor een hangende lamp te gaan. In de hoek van je woonkamer kan je echter beter voor een staande lamp kiezen. Mogen wij je nog van een vrijblijvend advies voorzien? Kijk ook zeker eens naar een staande lamp in het zwart. De kleur zwart wordt wel eens ondergewaardeerd bij de inrichting van een huis, maar dat is in onze ogen compleet ten onrechte. Een zwarte staande lamp brengt namelijk een strakke uitstraling met zich mee. Voor de uitstraling van jouw woonkamer is de aanschaf van een staande lamp in het zwart daarom absoluut aan te raden.

Budget

Vergelijk eens een paar lampen met elkaar en verbaas je over het prijsverschil. Het is simpelweg een feit dat de prijzen van de lampen behoorlijk uiteenlopen. Onder meer de kwaliteit en de afmetingen van de lamp spelen hier een rol bij. Maar, de rol van het merk/de fabrikant mag uiteraard ook niet onderschat worden. Voor lampen van bepaalde merken moet je simpelweg bovengemiddeld veel betalen. Ons advies is dan ook om een maximum budget voor jezelf in te stellen. Binnen dat budget kan je vervolgens gericht op zoek naar de gewenste lamp.

Design/stijl

Ook de stijl van de lamp speelt uiteraard een onwijs belangrijke rol. Heb je een moderne inrichting? Dan is het voor de hand liggend om voor een lamp met een modern design te gaan. In een huis met een landelijke inrichting is het voor hand liggend om voor een lamp met houten details te gaan.

Ons advies hierbij; analyseer de ruimte goed en kies vervolgens een bijpassende lamp. Een lamp die de gewenste lichtopbrengst levert, maar ook een lamp die qua uitstraling volledig binnen de desbetreffende ruimte past. Stem de lamp bijvoorbeeld af op de bank en op de kast in je woonkamer. Veel succes met je zoektocht!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]