Welkom bij de grootste meubelblog!

Trends in woninginrichting

2022 heeft opwindende nieuwe mogelijkheden en woontrends met zich meegebracht. Met muziek als onze muze, vindt u hier onze voorspelling van trends die dit jaar hun stempel zullen drukken op de binnenhuisinrichting. Dus zet uw radio aan, zet het volume wat hoger en maak u klaar om op de play knop te drukken om uw huis opnieuw in te richten!

Trappen bouwen naar hemelse plafonds

Om onze fantastische 2022 line-up af te trappen is ons favoriete liedje aller tijden – Stairway to Heaven. De tekst van dit liedje inspireert ons om onze blik naar de hemel en naar onze plafonds te richten, in een streven om het ultieme stijlstatement te maken. Felle en heldere muren zijn passé aan het worden, en alle ogen zijn dit jaar gericht op plafonds. Behang, tegels, houten accenten, en verf zijn enkele hulpmiddelen die de kunstenaar in u kan gebruiken op het canvas van uw plafond. Ga voor gedurfd met blokmotieven of druk uw eigenzinnigheid uit met geometrische patronen. Maak kunst op uw plafonds door opvallende taferelen te schilderen of door driedimensionaal te gaan om een nadrukkelijk statement te maken. Als het gaat om het opknappen van uw plafond, gooi dan dit jaar het saaie overboord en laat alleen de hemel uw fantasie begrenzen!

Moonwalking op de dansvloer

Van hemelse zaken naar meer aardse zaken, laten we onze aandacht richten op vloeren. Nu Michael Jackson – de eeuwige koning van de pop – in Blood on the Dance Floor over verraad en gevaar zingt, hoeven uw vloeren in 2022 niet meer primair en saai te zijn. Denk verder dan de traditionele tegels en kies voor inlegwerk, geometrische motieven of patronen, en zelfs contrasterende voegen. Zwart voegsel tegen witte tegels of omgekeerd zal een gedurfd statement maken voor uw vloer. Of ga retro en breng Terrazzo terug – gepolijste tegels met spaanders uit de goede oude tijd. Terrazzo was een rage in de Indische huizen van het midden van de vorige eeuw en is helemaal klaar om een comeback te maken. Vervaardigd uit een combinatie van glas-, graniet-, marmer- en kwartsspanen die in glad cement of hars geperst en gepolijst worden; Terrazzo is een super-de-luxe alternatief voor de typische vloerkeuze. Dus gooi de oude verglaasde, porseleinen en keramische opties overboord! Met een scala aan moderne vloerkeuzes op de markt, is er genoeg om uw voeten te laten tikken. Opvallende vloeren zijn zeker een woontrend van 2022 die u niet wilt missen!

Zwart laat zijn magie spreken

Santana tokkelde beroemd over zijn zwarte Magische Vrouw die hem snel in haar ban kreeg. Zwart, met zijn onmiddellijke vermogen om drama toe te voegen, betovert al lang liefhebbers van design. Niet de voor de hand liggende keuze voor de inrichting van uw huis, kan zwart met discretie gebruikt worden tot een verrassend effect! Combineer het met neutrale kleuren om scherpe contrasten te creëren en zo de sfeer in elke kamer op te voeren. In 2022 is de keuken de plaats waar zwart of houtskool het best tot zijn recht komt. Overweeg houtskoolkleurige aanrechten, mysterieuze zwarte kasten, donkerder verlichtingsarmaturen als u wat zwarte magie bedenkt om de speciale mensen in uw leven te strikken. Wees oordeelkundig in uw keuzes, want minder is meer als het om deze raadselachtige en glamoureuze kleur gaat. Ja, geloof het of niet, maar zwart is de interieurtrend voor 2022.

De Tra-la-la op met warme tinten

Na de zwarte magische vrouw kijken we naar Boney M Brown Girl in the Ring om kleuren uit te kiezen voor de nieuwste interieurtrends van dit jaar. Maak u klaar om ijzig grijs en koel wit vaarwel te zeggen, en omarm warme en uitnodigende beiges, taupes, en bruintinten. Warme kleuren met vleziger, roziger ondertonen zullen in 2022 een opleving meemaken, en wij zouden niet blijer kunnen zijn. Over de hele wereld wordt Biophilia (“houden van het leven”), of onze band met de natuur, gevierd. Wat is een betere manier om de natuur in onze huizen uit te nodigen dan met gezellige natuurlijke kleuren? In tegenstelling tot somberder tinten kunt u het zich veroorloven gul te zijn met aardetinten en die effectief te gebruiken om een rustig en gastvrij toevluchtsoord te creëren.

Versterken met Heavy Metal

Voor onze volgende keuze kanaliseren wij een band in plaats van alleen maar een liedje. Zo’n lijst is niet compleet zonder goede oude metal, en wie beter dan Metallica om de maat te bepalen. Ons favoriete Metallica liedje? Nothing Else Matters. Neem een voorbeeld aan de iconische heavy metal band en kies voor metallic motieven voor accenten en accessoires. Rozen- en geelgoud voeren al een tijdje de boventoon in het decoratieve palet van uw huis. Dit jaar komen daar koper en metalen met rode en oranje ondertonen bij. Gebruik messing, met zijn gouden tinten, om spiegels en verlichtingsarmaturen doeltreffend te stylen. Koper, met zijn gezondheid bevorderende eigenschappen, is al lang een hoofdbestanddeel van de Indische keuken als het om vaten gaat. Nu kunt u het ook gebruiken voor meubels en accentstukken. Warmer getinte metalen zullen de woontrend van aardse en natuurlijke kleuren verder aanvullen.

Aan de gang met deuren

Weer een andere band staat als volgende op onze lijst. Wanneer men het over deuren heeft, is The Doors maar een voor de hand liggende keuze. Zonder twist is hun nummer 1 liedje Light My Fire en het is geen verrassing dat het ook onze go to is. Met Doors als laatste naam in de rock and roll, kunt u hun unieke tegencultuur-vibe kanaliseren wanneer u in 2022 designkeuzes maakt. Besprenkel uw deuren met neon of andere onverwachte kleuren om een contrast te vormen met de rest van uw huis. Kies creatieve deurmatten die anders effen ingangen onmiddellijk opfleuren. Gebruik voor de ingang van uw voordeur kloppers die charme toevoegen en de grillige look compleet maken. Het enige nadeel van een mooie deur? Dat u hem misschien niet open wilt doen.

Verliefd worden op mooi gevormde meubelen

Na een reeks oudjes, laten we ons nu eens afstemmen op iets eigentijdser. Ed Sheeran viel hard voor zijn grote liefde, “every day discovering something brand new” in zijn hit The Shape of You. Vormen gaan de meubelkeuzes beheersen in 2022! Sinusvormige rondingen en taps toelopende bloemmotieven worden dit jaar een van de heetste trends op meubelgebied. Weg met de grote logge sofa’s die de halve woonkamer in beslag nemen en met gebogen divans, liggende slaapbanken, elegante ligstoelen. We hebben het dit jaar over sierlijke, praktische ontwerpen! Deze zijn niet langer beperkt tot formele zitopstellingen, en zullen een steunpilaar worden in informele lounges, die ingetogen elegantie en instant glamour verlenen aan zitruimtes. Deze nieuwe interieurtrends zullen de aantrekkingskracht van uw huis voor de koper verhogen!

En met die zoete noot zijn wij aan het einde gekomen van onze voorspelling van interieurtrends. Van statement plafonds tot vloeren, jazz deuren, welgevormde meubels en een waaier van tinten om uit te kiezen, huisdecoratie-opties in 2022 zijn er in overvloed. Zet uw favoriete muziek op, kanaal uw innerlijke design rockstar en laat uw huis dit jaar een weerspiegeling zijn van uw persoonlijke stijl!