Welkom bij de grootste meubelblog!

Hoe kies je de beste eetkamerstoel?

Als je gaat verhuizen of je wil je interieur een upgrade geven dan is een belangrijk onderdeel de eetkamerstoelen. Waar kies je nu voor? Dit is natuurlijk afhankelijk van je tafel. Als je een hoge tafel hebt dan zal de keuze richting barkrukken gaan maar als je een lage tafel hebt, is het van belang om stoelen te kiezen die hier bij passen. Al met al is het kiezen van de juiste eetkamerstoelen nog een heel karwei. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het maken van deze keus.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste eetkamerstoelen?

Voordat je begint met de zoektocht naar de juiste eetkamerstoelen is het van belang dat je weet wat voor tafel je hebt staan en ook de maat van je tafel weet. Hoeveel stoelen passen er aan de tafel? Hoe hoog moeten de stoelen zijn om lekker aan de tafel te zitten? Wil je dat de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden? Dit zijn allemaal belangrijke vragen in de zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen.

Niet elke stoel past bij elke tafel. Als het bekend is welke tafel je hebt of neemt dan is het goed om de maten van de tafel te kennen, voordat je op zoek gaat naar de perfecte eetkamerstoelen. Reken bij het meten ook de hoogte van het blad mee. Hierdoor voorkom je dat je te hoog of juist te laag zit. Daarnaast is het van belang dat je weet waar de poten van de tafel zitten. Geen enkel persoon zit graag aan tafel met een tafelpoot tussen de benen. En als je de stoelen graag onder de tafel wil schuiven, is het handig als je weet hoe het onderstel van de tafel is en op welke manier de stoelen dan onder de tafel geschoven kunnen worden.

Als je over deze kennis beschikt dan kan je jezelf de volgende vraag stellen; eetkamerstoelen met of zonder armleuningen? De stoelen die over een armleuning beschikken, nemen iets meer ruimte in beslag. Kijk hier dus goed naar.

Wij adviseren om te kiezen voor kamerstoelen met armleuningen als je vaak avonden aan de tafel doorbrengt bijvoorbeeld als je er van houdt om met vrienden aan de tafel te borrelen. Daarnaast adviseren wij om armleuningen te nemen als je voor comfort gaat.  

Juist een reden om te kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuningen is als je een smalle ruimte hebt waarin de stoel niet helemaal naar achter geschoven kan worden. Tevens adviseren we geen armleuningen te nemen indien je vaak opstaat en je makkelijk aan wil kunnen schuiven.

Dan is er ook nog de vraag of je voor één kleur gaat of dat je gaat spelen met kleuren. Allemaal dezelfde kleur stoelen geven wat rust in het interieur. Maar verschillende kleuren stoelen geven juist een speels effect in de kamer. Deze keuze is afhankelijk van jouw andere meubels in huis.

Nog een belangrijk punt om over na te denken is het onderstel van de stoelen. Als je in je huis een houten vloer en een houten tafel hebt dan zijn houten onderstellen van de stoelen minder passend. Mocht je voor een mooi contrast willen gaan dan kan je kiezen voor een zwart of betonnen onderstel. Als je voor verschillende kleuren eetstoelen hebt gekozen dan kan je bij alle stoelen wel voor hetzelfde onderstel kiezen, zodat je alsnog een mooi geheel creëert.

Bij de keuze voor het onderstel is het ook goed om te weten of je graag wieltjes onder de stoel wil hebben. Als je meer bewegingsvrijheid aan de tafel wil dan is een stoel met wieltjes praktisch. Deze stoelen zijn ook makkelijk te verplaatsen. Tegenovergestelde van een stoel met wieltjes is natuurlijk een stoel zonder wieltjes. Met een stoel zonder wieltjes kan je niet zomer wegrijden en deze stoelen zijn vaak wat subtieler.

Tot slot is het natuurlijk handig om te bedenken wat voor materiaal je wil. Je kan kiezen onder der andere kiezen uit velvet, leren of stoffen stoelen. Voor de keuze van het materiaal kan je ook kijken naar je andere interieur meubels. Leren stoelen gaan bijvoorbeeld lang mee, omdat het stevig materiaal is maar je dient dit ook te blijven onderhouden. Een voordeel van een stoffen eetkamer stoel is dat dit zorgt voor een warme, sfeervolle uitstraling. Tegelijkertijd kunnen in stoffen stoelen lusjes of haaltjes komen. Dit kan er voor zorgen dat de stoelen minder lang meegaan dan leren stoelen.

Wat kan je nog meer doen?

Een gratis tip van ons is ook om te gaan proef zitten op stoelen in een winkel. Vaak lijken stoelen heel comfortabel maar is dit niet altijd het geval. Hierdoor is het belangrijk dat je er even op gaat zitten, zodat je daadwerkelijk kan ervaren hoe ze zitten.

Met dit proef zitten kan je ook direct controleren of je met je voeten bij de grond kan en of je rechtop kan blijven zitten. Naast rechtop zitten is het ook fijn om na het eten even onderuitgezakt te gaan zitten als je aan het uitbuiken bent.

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]