Welkom bij de grootste meubelblog!

Het verschil tussen binnenhuisarchitect en decorateur

Het verschil tussen een binnenhuisarchitect of een binnenhuisdecorateur? Er zijn twee keuzes, twee mensen onder wiens hoede uw huis tot stand zal komen. In de war over welke u moet kiezen? Laat dit artikel u de juiste richting wijzen.

Het is tijd voor een feest! Uw 12,5 jarige huwelijksdag komt eraan en u zult wel erg opgewonden zijn. De voorbereidingen ervoor zijn in volle gang. Er moet kleding gestikt worden, het huis moet opgevrolijkt worden, er moet meubilair gekocht worden. Te midden daarvan is er de voorbereiding van het eigenlijke feest, eten dat u gaat serveren, bestek en boodschappen, versiering en uitnodigingen. Er is zoveel te doen en u zou willen dat het allemaal op een bepaalde manier samenkomt. Maar de voorbereiding van zo’n feest vergt tijd en werk. Hebt u wel de tijd en de energie om werkelijk overal bij betrokken te zijn? Hebt u niet een of andere vorm van hulp nodig? Heeft u de deskundigheid in huis om heerlijke gerechten te bereiden in de enorme hoeveelheden die u misschien nodig hebt om uw gasten te voeden?

Om een geslaagd feest samen te stellen zijn uw ideeën nodig, maar het zal veel beter gaan als er deskundigen aan meewerken, van cateringbedrijven tot evenementenorganisatoren en nog veel meer. Pas deze denkwijze toe op het interieur van uw huis en u zult begrijpen waarom er een enorm verschil bestaat tussen een binnenhuisarchitect de klus laten klaren versus een interieurdecorateur. Hoewel ze hetzelfde klinken, zijn ze dat niet, en beide rollen hebben verschillende en duidelijke te leveren prestaties.

Het opknappen van woningen of zelfs wat dat betreft het samenstellen van een nieuwe woning moet een zorgvuldig gepland proces zijn. Naast alles wat u zult lenen om er uw persoonlijke ruimte van te maken, zult u in gelijke mate professionele hulp nodig hebben. Maar wie zijn die professionals? Hoe maakt u een onderscheid tussen wat zij doen en hoe zij zullen ingrijpen om u te geven wat u wilt?

Als u voor deze dilemma’s heeft gestaan, namelijk kiezen tussen een binnenhuisarchitect en een decorateur, dan bent u niet de enige. De meesten van ons branden hun handen aan het vinden van één. Hun onderscheid ligt in hun deskundigheid, hun kwalificaties, hun diensten en hun publiek. Hier is uw handige gids om de een van de ander te onderscheiden.

Binnenhuisarchitecten

Wanneer u aan een binnenhuisarchitect denkt, komt de referentie het dichtst in de buurt van een evenementenplanner die u voor uw feest zult inhuren. Zoals een planner probeert uw voorkeuren, afkeuren en sympathieën te begrijpen en alles voor uw feest in elkaar zet, zo werkt een ontwerper om volledig functionele ruimtes te creëren die zowel architectonisch als uiterlijk geoptimaliseerd zijn. Door de ouderdom, de fysieke ligging en de richting van de ruwbouw te bestuderen, combineren binnenhuisarchitecten artistieke en technische oplossingen, maatschappelijke en milieufactoren om een functionele ruimte te creëren. Alles wat binnenhuisarchitecten doen is geworteld in methodologie, een plan; onderzoek, analyse, planning, integratie om te komen tot wat u nodig hebt.

Academische referenties – Een binnenhuisarchitect komt met zijn/haar eigen referenties en deskundigheid van werk. Het bestuderen van kleur, stof, structuur, ontwerp, ruimtelijke ordening, architectuur en meubelontwerp brengt een diepe kennis samen van hoe een huis er uiteindelijk uit moet zien. Dit komt overeen met het werk van de ontwerper, die weet wat waar nodig kan zijn, en hoeveel materiaal voldoende zal zijn.

Professionele deskundigheid – Woningdecorateur hebben in vogelvlucht in de gaten hoe een ruimte moet worden samengesteld door verschillende elementen samen te brengen. Zij maken choreografieën van architectonische ontwerpen, ruimtelijke ordeningen en binnenhuisrenovatie. Zij zijn de meesterbreinen van het orkestreren van alles, van plattegrond tot materialen, structuren tot wat erin gaat. Zij werken zeer nauw samen met de ergonomie en op hun beurt met de bouwkundige aannemers, architecten en ingenieurs om een huis tot leven te brengen.

Bel een binnenhuisarchitect ingeval van,

Uw huis structurele veranderingen nodig heeft, zoals het aanpassen van muren, waterdicht maken en opnieuw bedraden, afbreken en opbouwen van woningdelen. Binnenhuisarchitecten werken vaak samen met architecten en aannemers om aan projecten te werken en hun ervaring en deskundigheid te lenen. Zij helpen bij het samenstellen van de buitenschil en onderhouden de contacten met alle partijen die bij de bouw van het huis betrokken zijn.

Bel een binnenhuisdecorateur ingeval van,

Uw huis alleen maar styling of een make-over nodig heeft, zonder enige structurele verandering, vooral wat betreft kleur, meubels en meubilair, verlichting en accessoires. Binnenhuisarchitecten weten wat goed samengaat om een levendige, samenhangende en functionele ruimte te creëren.

Het succes van een feest en van feestelijkheden die het gedenkwaardig maken, komt van de kleine dingen die aan de grote dag bijdragen. Het succes van een huis hangt ook af van alles wat samenkomt en van de juiste middelen die hun deskundigheid, kennis en ervaring gebruiken om een huis te bouwen dat een weerspiegeling van u wordt.

Zo, daar hebt u het – nu weet u het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een decorateur. U kunt online op zoek gaan naar binnenhuisarchitecten of decorateurs en hun klantenbeoordelingen bekijken voordat u uw keuze maakt!