Welkom bij de grootste meubelblog!

Gezellig wonen in landelijke stijl

Bij de inrichting van een huis kan je onderscheid maken in grofweg twee stijlen: landelijk en modern. De moderne stijl kenmerkt zich door bepaald materiaal, strakke vormgeving en bepaalde kleurtinten. Dat geldt eveneens bij een landelijke stijl. Een landelijke stijl is in feite een combinatie van de rustieke uitstraling van het gebruikte materiaal (hout) en de strakke uitstraling van landelijke meubels.

Wat vind jij zelf mooier? Een woonkamer met een landelijke stijl of een woonkamer met een moderne stijl? Als je beide stijlen naast elkaar ziet, zie je duidelijk de verschillen. Het is echter lastig om deze verschillen op papier uiteen te zetten. Belangrijkste is dat je bij een landelijke stijl voornamelijk van natuurlijke producten gebruik maakt. Zo zie je onwijs veel hout in een woonkamer met een landelijke stijl terugkomen. De vormen zijn hierdoor bij een landelijke stijl niet zo strak als bij een moderne stijl. Bij een moderne stijl is écht alles strak en netjes verzorgd, terwijl het bij een landelijke stijl een stuk ‘losser’ is.

Wil je een gezellige woonkamer, keuken of gehele benedenverdieping creëren? Dan kan je in dit artikel enkele handige tips vinden. Het is heerlijk om te wonen in een landelijke stijl, maar dan moet je wel de juiste producten zien te vinden. Ook op dat gebied helpen wij jou een handje. Hoe we dat doen? Door een uitgebreid assortiment van landelijke meubels aan te bieden. Bij ons heb je de keus uit onwijs veel verschillende soorten meubelen. Je kunt voor zowel landelijke- als voor moderne meubelen gaan. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan direct ons uitgebreide assortiment.

Tips voor een landelijke stijl

Graag geven we jou enkele tips waarmee je een landelijke stijl in jouw woning kan creëren. De eerste tip heeft betrekking op het kleurgebruik. Met welke kleur associeer jij de natuur? Ongetwijfeld kies je nu voor groen of bruin. Het is ietwat lastig om de groene kleur nadrukkelijk in een interieur te verwerken, waardoor we je aan willen raden om vooral bruin te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige bruine houten kast of kies voor een aanrechtblad van bruin.

Daarnaast is het zo dat een landelijke stijl niet alleen in de meubels terug te zien is, maar ook in de vloer. We willen je dan ook graag aanraden om voor fraaie tegels te gaan. Tegels gaan altijd hand in hand met een landelijke stijl. Wil je jouw woonkamer helemáál afmaken? Stem dan de tegels af op de kleuren van jouw muren.

Tot slot willen we je nog aanraden om veelvuldig gebruik van hout te maken. Je kunt allerlei houten meubelen aanschaffen én je kunt de houten constructie van jouw woning op laten vallen. Qua inrichting kan je bij ons meerdere houten meubels te vinden. Wat te denken van een lange houten bartafel of een pittoresk en stijlvol houten krukje? Alles is mogelijk!

[vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”][/vc_column][/vc_row]