Welkom bij de grootste meubelblog!

DIY studeerkamers: groots in design, klein in budget

Als er één ruimte in huis is waar kinderen gewoon niet graag vaak komen, dan zijn het wel studeerkamers. Studeerkamers zijn over het algemeen functioneel en voor een bepaald doel ontworpen. Zij kunnen al dan niet deel uitmaken van elke woninginrichting. Maar voor gezinnen met kinderen kan een goed doordachte inrichting van een studeerkamer ervoor zorgen dat ze gedisciplineerd, ordelijk en rustig zijn en hun huiswerk op tijd af hebben. Als een doe-het-zelf studeerkamer geen deel van uw gedachte is geweest of u bent er niet mee opgegroeid, dan bent u niet de enige! De meesten van ons gebruikten als kind tijdelijke ruimtes, zoals de eettafel, de salontafel en nog meer om te studeren. Maar stelt u zich eens voor hoeveel rust zo’n ruimte u als ouder zal geven? Hier zijn een paar studeerkamer inrichtingsideeën die ervoor zullen zorgen dat u uw huis voor uzelf hebt, terwijl de kinderen ook de hunne hebben.

Studeerkamers hoeven niet veel ruimte in beslag te nemen. In tegenstelling tot een zorgvuldig geplande kamer kunnen doe-het-zelf studieruimten overal worden ingebouwd. Een ruimte onder de trap, een lege hoek van uw woonkamer, en zelfs een kast kunnen een thuisstudieruimte maken. Dit is niet duur om te maken, en u kunt dit zelfs met uw fantasie doen.

Zoals elk doe-het-zelf project heeft het gewoon creatieve vaardigheden nodig, zult u misschien denken. Nou, tot op zekere hoogte wel, maar het heeft vooral geduld en een beetje werk nodig. Wat u aan het eind ervan krijgt is iets voor uzelf, met uw eigen handen gemaakt, om uw kind te koesteren. Hieronder vindt u een paar manieren om ruimten creatief te gebruiken om uw eigen DIY studeerhoekje te ontwerpen.

Verborgen studiehoekjes in kleine ruimtes

Wat is een kleine ruimte? Is het een lege rond het huis of een ongebruikte ruimte? Kleine ruimtes kunnen overal zijn, over het algemeen op plaatsen waarvan u weet dat er niet veel gebeurt. Een onhandige ruimte boven op uw trap of een hoekje waar geen stoel of zitje in past, kan gebruikt worden als studeerkamer in huis. Met wat DIY hacks, een paar basisgereedschappen en vindingrijkheid kunnen een boekenplank en een tafel omgebouwd worden tot een L-vormige werkruimte. Zet de ruimte af met een boekenplank en bevestig die aan een tafel met L-vormige beugels. Zo kunt u een discrete ruimte creëren, compleet met stopcontacten, wandkleden en meer. Bekleed de achterkant van de boekenplank met een krijtbord of wasknijperplank om er een muur van te maken. Spijker er manden aan vast om schrijfgerei in te doen, boeken op te stapelen, en dossiers om er gemakkelijk bij te kunnen. Er zijn veel verschillende dingen die gedaan kunnen worden om de studeerkamer af te maken. Het ontbreken van een scheidingswand of een geïmproviseerde scheidingswand hoeft geen afschrikmiddel te zijn.

Loft-Bed Combo Studeerkamer om alles bij elkaar te houden

De beste manier om een studeerkamer te bouwen is om hem onder het slaapgedeelte te zetten. De meeste kinderen vinden het idee van een loft-bed geweldig, en dit maakt ook nog eens efficiënt gebruik van de ruimte in de slaapkamer. Hoewel niet alle zolderbedden deze opzet hebben, kunt u er speciaal een maken om een bed boven te hebben, terwijl beneden de zit- en huiswerkruimte is. Stapelbedden optimaliseren de ruimte, zijn beter te onderhouden, en maken aparte slaap/studeerruimten overbodig. Ze worden vaak gemaakt voor gezinnen met twee kinderen, maar is dit idee niet ook zo leuk voor gezinnen met één kind? Als u een dubbeldekker-hoogslaper hebt, die u in de winkel gekocht hebt, kunt u het onderste gedeelte wegdoen en er een studeerkamer van maken.

Studiehoekjes die de kinderen bezig houden

Als er twee kinderen zijn, is er vaak chaos, vooral als ze allebei een aparte ruimte voor zichzelf willen. Dat wordt een hele opgave als het om meerdere kinderen gaat. Om in zulke gevallen de beste studeerkamerinrichting te bereiken, vooral als u homeschool wilt geven of speciale activiteitenruimtes nodig hebt, zijn meerdere studeerhoeken geweldig. Neem een lange tafel en maak er planken onder. Of neem een muur in beslag en stapel daar kasten op voor elk kind. U kunt ervoor kiezen om zowel zitplaatsen als individuele stoelen voor de studeerkamer toe te voegen. U kunt ook bankjes gebruiken, wasknijpers aan de muur, en provisorische kastjes eronder. Wanneer u zelf doet, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van kleurkeuzes tot materiaal voor meubelen, accessoires en nog veel meer, studeerhoeken voor meerdere kinderen zijn een heleboel plezier!

Ingebouwde studieruimten die lijken op Alice In Wonderland

Heeft u de film Alice in Wonderland gezien, waar het kleine meisje in een hol valt, omringd door allemaal leuke dingen? U kunt ditzelfde wonderland voor uw kind maken tegen veel lagere kosten in zo’n studeerkamer-idee. Gebruik uw creativiteit om een ingebouwde studieruimte te maken. Eentje die aanvoelt als een verborgen hoekje, ingebouwd in een raam, aan het eind van gangen, of zelfs in de slaapkamer met scheidingswanden eromheen. Hoewel hiervoor een iets groter budget nodig is, kan een ingebouwde studeerkamer in een handomdraai ontworpen en weggewerkt worden. Installeer een schuifbank met wieltjes, die na gebruik uitgetrokken of weggewerkt kan worden. Dit is een goedkoop studeerkamer idee. Aan de muren kunnen boekenplanken worden gestapeld, met daarachter kurkborden. Met krijtbordverf kan een oppervlak worden gemaakt Gebruik een wasknijperplank die naar wens aan de muren kan worden verwijderd of toegevoegd. Schuifkasten bieden zelfs opbergruimte. In principe kunnen ingebouwde studeerhoeken overal worden neergezet en weer afgebroken, en naar believen worden gebruikt.

Belangrijke Hacks voor DIY Studie Ruimtes
Maak een budget

Overweeg uw budget voordat u gaat doe-het-zelven. In de aanloop om iets zelf te maken, kunt u uw budget ongelooflijk hoog opdrijven en dan achterblijven met iets waar u niet tevreden over bent
Maak een ontwerp en kies de materialen

Maak een ruwe schets van wat u wilt en kies dienovereenkomstig materialen voor de inrichting van uw studeerkamer. Als u bijvoorbeeld een scheidingswand wilt maken, gebruik dan karton of een met krijtbordverf beschilderde scheidingswand die twee doelen dient.

Creëer multifunctionele ruimten

Begrijp waar dit studeerhoekje komt en ontwerp per ruimte. Maak voor vensterbanken ingebouwde studeerhoekjes die gedemonteerd kunnen worden wanneer dat nodig is. Probeer te zien of de ruimtes ook voor iets anders kunnen dienen.

Houd rekening met de behoeften van uw kind

Houd, indien mogelijk, bij elke stap rekening met de behoeften van uw kind. Een krijtbordpaneel in de studeerkamer voor een creatief kind zal het goed doen, terwijl een kind dat visueel is ingesteld zijn werkbladen graag op een knijperbord heeft hangen.

De inrichting van een studeerkamer is van cruciaal belang, omdat die de juiste sfeer moet hebben waarin uw kind zich kan concentreren. De interieurs, het ontwerp, en de plannen voor kinderen en tieners lopen uiteen. Er zijn verschillende manieren om het te doen en toch neemt niets het plezier weg om het met uw eigen handen te doen.