Welkom bij de grootste meubelblog!

Breng uw huis van eenvoudig naar luxe in een paar eenvoudige stappen

Luxe is meer dan rijkdom en geld. Het zit in de details, de planning, en het samenkomen van een slim ontwerp en met de hand uitgezochte ideeën. Een doordachte inrichting geeft uw ruimte een kenmerkende stijl – een die uw persoonlijkheid weerspiegelt.

De dingen in het leven die u het meest nodig hebt, zijn altijd gratis. Wat wij begeren is wat wij ons niet kunnen veroorloven. Deze zinnen lijken nogal eenvoudig, maar hun consequenties gaan diep. Neem bijvoorbeeld die reis naar Hawaii, die u samen met uw echtgenoot al drie jaar aan het plannen bent. Het plannen ervan moet nauwgezet gebeuren, want u hebt er zo naar uitgekeken. De reis zal een hoogtepunt zijn van wat u al verscheidene jaren verlangt, zelfs voordat u getrouwd was. U hebt erheen willen gaan sinds u van familieleden over het land hebt gehoord of over de stranden, de schoonheid van het land hebt gelezen. Maar om er te komen is sindsdien een verre droom geweest. Elk dubbeltje en elke euro opsparen, bezuinigen, om de dingen heen werken om ervoor te zorgen dat uw dromen uitkomen. Hoe onbetaalbaar het ook lijkt, u zult uw droom om daarheen te reizen waarmaken, ondanks alle gemaakte kosten.

Maak daarentegen is de reis naar een prachtig woestijngebied binnen India, die over land bereikbaar is en die niet veel moeite kost om te bereiken te veel moeite. Er hoeven geen visa achternagezeten te worden, geen nauwgezette planning en zelfs niet veel uitgaven. Toch zijn wij misschien niet al te happig om erheen te gaan, ondanks hoe toegankelijk het is.

Bij de binnenhuisinrichting is het net zo, als er vergelijkingen mee gemaakt worden. Wat toegankelijk is, wordt niet geprobeerd, maar wat begeerd is, wordt wanhopig verlangd, maar heeft tijd nodig om zich te verwezenlijken. Een huis er goed laten uitzien is gemakkelijk wanneer het intuïtief gedaan wordt, waarbij de visuele schoonheid intact blijft en men toch licht in de buidel tast. Uitgaven zijn relatief. U kunt uiteindelijk meer uitgeven voor iets onbeduidends en bijna niets voor een meubelstuk dat uw ruimte zal veranderen. Om u te helpen beslissen wat werkt en wat niet, vindt u hieronder vijf eenvoudige moderne luxe interieurideeën om uw huis in een paar stappen van eenvoudig naar luxe te brengen.
Ga voor een minimale vormgeving

Het basisprincipe van luxe binnenhuisarchitectuur is eenvoud. Hoe verrassend deze uitspraak ook mag lijken, uit nadere observatie blijkt dat echt luxueuze ruimtes opvallen door hun eenvoudige en waardige uiterlijk. De meeste woningen van de rijken en welgestelden zijn gericht op ruimtes, waarbij de andere versieringen opgaan in de samenhang van de ruimte. Uw huis leegmaken is een goede plek om met deze oefening te beginnen. Om een vergelijking te maken, is een vakantiebestemming met weinig afleiding niet aantrekkelijker dan een met allerlei attracties? Wanneer u zich concentreert op een doelgerichte minder-is-meer aanpak en uw huis ontdoet van lelijke, ruimte innemende meubels en accessoires, blaast dat er energie en beweging in. Misschien wel een van de beste tips voor luxe binnenhuisarchitectuur die u zich kunt wensen!

Breng elegantie aan in ramen

Ramen worden vaak genegeerd bij het inrichten van huizen, gewoon versierd met gordijnen en vergeten. Zij zijn als lokale plaatsen waar wij naartoe gaan, vaak genegeerd, maar achteraf gezien geven zij ons de beste tijd van ons leven. Door de ramen op te fleuren met luxueuze stoffen en ze te versieren met goede kleuren en accessoires kan een kamer meteen luxueus worden. Kies voor zwaardere stoffen in donkere tinten, afgewisseld met lichtere tinten om de zon en het scherm naar binnen te filteren. Zorg ervoor dat ze over de hele lengte op maat gemaakt zijn, zodat ze het hele raam bedekken. U kunt er kwastjes aan laten naaien of kant, ze ophangen aan hippe roedes of ze in elegante plooien verzamelen. Ramen zijn prachtige meesterwerken en hun aanblik kan uw huis doen opvallen en fenomenaal veranderen.

Versier met groen en verse planten

Groen kan elke ruimte opfleuren en dat is toch altijd de eerste keus bij het kiezen van een reisbestemming, nietwaar? Stelt u zich eens voor dat u naar een plaats gaat waar het krioelt van dezelfde steriele soort gebouwen als waar u vandaan komt? Op dezelfde manier voegt groen in een huis moeiteloos frisheid, klasse en weelde toe aan de ruimte. U hoeft niet veel geld uit te geven of veel te veranderen om een luxe inrichting te creëren. Een vers bloemstuk fleurt op, voegt visuele aantrekkingskracht toe en verspreidt een betoverend aroma. Investeer in veel prachtige manden en vazen om uw huis te vullen met betoverende bloesems. Vetplanten, varens, aloë vera bloeien goed in tropische klimaten en zijn een perfect accessoire voor een luxe woninginrichting.

Stoffen in laagjes

Stoffen geven een unieke textuur aan woonruimtes. De juiste stof in uw totale inrichting verwerken is een modern luxe interieuridee dat u niet kunt negeren. Zoals toegevoegde extraatjes een vakantie kunnen opfleuren, zo kleedt een extra gelaagdheid van stoffen uw huis in ingetogen luxe. Een kleed over uw bank, gordijnen van linnen, een warm tapijt op uw vloer geven uw ruimte persoonlijkheid zonder dat het overdreven lijkt. Behalve het uiterlijk, maken stoffen een huis ook sfeervol warm, gezellig en benaderbaar.

Als u altijd al een luxueuze woninginrichting hebt gewild, dan hoeft dat niet ten koste te gaan van uw portemonnee. Net zoals u voor een fractie van de kosten kunt genieten van een grote Europese reis of van een ter plaatse geplande reis, gaat het erom dat u uw huis zo goed mogelijk gebruikt om het luxueuze gehalte een paar tandjes op te voeren. Wij hopen dat deze interieurontwerpen voor luxewoningen u ertoe aanzetten om die stijlvolle sprong te wagen!