Welkom bij de grootste meubelblog!

9 Trap Ontwerp Ideeën

Zodra u het woord trap hoort, is het eerste wat in uw hoofd opkomt een eenvoudige vierkante structuur zonder enige visuele of esthetische aantrekkingskracht. Tegenwoordig zijn trappen verder gegaan dan het alledaagse. Zij zijn een visuele verfraaiing van een woning en maken een groot deel van de woninginrichting uit. Hier vertellen wij u hoe u er fantasierijk mee kunt worden.

Indische huizen hebben meer planning nodig dan andere, omdat zij gewoonlijk een paar verdiepingen boven de hoofdingang hebben, althans bij traditionele opstellingen. Deze trapontwerp ideeën voor Indiase huizen zullen de uitstraling en charme ervan verhogen voor een chique uitstraling. Meer nog, deze ontwerpen zijn groots in stijl en besparen ook nog ruimte.

Prachtig wit en in een hoek

Trappen kunnen het best gebouwd worden in hoeken van uw Indische huis. Hoeken zijn uitstekende plaatsen om een trap te bouwen die verdiepingen verbindt zonder de indeling van de rest van uw huis te verstoren. Ook geven ze een vleugje visuele aantrekkingskracht aan elk huis. Leuningen van glas bijvoorbeeld verhogen de aantrekkingskracht en laten een ruimte ook groter lijken.

Zeg maar dag tegen Woody WoodPecker Trappen

Ah! Een van de prachtigste elementen uit de natuur is hout. Hout, afkomstig van schors van bomen, geeft warmte aan elke ruimte wanneer het gebruikt wordt. Houten trappen brengen een rustieke schoonheid in Indische huizen. Deze houten planken zijn niet alleen stevig, maar nemen ook minder ruimte in. De ruimte onder deze houten trappen wordt gewoonlijk leeg gehouden, waar u kleine voorwerpen kunt plaatsen om ze tijdelijk op te bergen.

Smal, Klein en Hoog

Bezit u een klein maar schattig huisje? Smacht uw hart naar een trapje dat erbij hoort? Maakt u zich geen zorgen, de designliefhebber in u zal niet teleurgesteld worden. U kunt een kleine en smalle trap hebben – die verbruikt minder ruimte. Smalle en kleine trappen zijn meestal gemaakt van lichtgewicht metaalmateriaal, waarbij elke trede iets hoger is dan bij een gewoon trapontwerp. Wij kunnen ze beveiligen met muren rondom of leuningen om een veiliger omgeving te creëren.

Luchtige, Open En Handige Trappenhuis Ontwerpen

Dit soort trapontwerp heeft geen leuningen of steun aan weerszijden, zoals de gebruikelijke norm is. Dit soort ontwerp fungeert en dient in veel gevallen ook als opbergruimte. En buiten de functionaliteit brengen ze ook een element van luxe in. Ze zijn luchtig, handig schoon te maken door de eenvoud van het ontwerp en aangenaam om naar te kijken.

De grote wenteltrap ontwerpen

Wenteltrappen besparen vierkante meters door hun ontwerp. De meest voorkomende variant is die waarbij de trap na elke vier tot vijf treden een scherpe U-bocht maakt. Dit soort geometrisch gebogen trapontwerp is niet aan te raden voor huizen met kinderen of oudere echtparen, want het beklimmen ervan is omslachtig. Zorg ervoor dat er altijd voldoende licht is om gemakkelijk naar boven te klimmen als u voor dit ontwerp kiest.

Zet de toon met verlichte trappen

Als u iemand bent die graag treden of trappen in een hoek van uw huis heeft, dan zult u waarschijnlijk van dit trapontwerp houden. Het verlichte trapontwerp is voor liefhebbers van licht en alles wat helder is. De trap is hier versierd met lichtjes aan weerszijden, waardoor die klim nog aangenamer en levendiger wordt! Perfect om naar beneden te rennen en een middernachtelijk hapje te vangen.

Stap buiten op een spiraaltrap

Als uw woonkamer vol is en niet zo groot, dan kunt u uw trap naar buiten uw huis verplaatsen. En het feit dat ze buiten staan, wil niet zeggen dat ze er niet mooi kunnen uitzien. U kunt de schoonheid en de elegantie van uw huis en van de trap behouden. De trapstructuur buiten uw huis kan zo decoratief zijn als u zelf wilt. Door wenteltrappen te gebruiken bespaart u ruimte en draagt u ook bij tot de schoonheid van de gevel.

Stalen trap ontwerp voor moderne, metalen look

Staal is letterlijk een sterk trapontwerp idee voor Indiase huizen. Stalen trappen en mazen is ook een geweldige manier om uw huis te beveiligen. Het enige nadeel van dit soort materiaal is dat het moeilijk te demonteren is. Denk dus verstandig en zorgvuldig na voordat u een stalen trapontwerp als optie kiest.

Spiraalvormige trappen kunnen binnen in uw huis zijn

Er is geen regel dat de wenteltrappen alleen buiten gebruikt kunnen worden – u kunt dit trapontwerp idee ook binnen een huis gebruiken! U hoeft er alleen maar een perfect plekje voor uit te zoeken. Aangezien deze wenteltrappen veel ruimte nodig hebben, kunnen ze niet in een hoekje van uw gang geplaatst worden. Zorg er dus voor dat u ze op een slimme manier bouwt in een ruimte die anders leeg zou blijven.