Welkom bij de grootste meubelblog!

5 Interieurontwerp vragen die u moet beantwoorden

Huisinterieurs zijn een serieuze zaak. Doe uw huiswerk voordat u zich er meteen op stort. Ga na wat de basisproblemen zijn, pak ze aan en kijk hoe vlot het hele proces verloopt.

Een uitstapje naar het restaurant enkele tientallen jaren geleden was anders. Zo zeldzaam als uit eten gaan was, nog zeldzamer was het om goede restaurants te vinden om te bezoeken. Het uitstapje gebeurde ook alleen maar bij speciale gelegenheden, een goede rang bij de examens voor de één, een promotie voor vader een ander of een samenzijn van families af en toe.

Nostalgie is er een die wij altijd blijven zoeken. Maar het geeft ook aan hoe eenvoudiger de dingen vroeger waren. In huis was de inrichting ook eenvoudiger. Het begrip design werd gedegradeerd tot wat voor meubilair er gekocht moest worden of wat voor schilderijen er aan de muur moesten komen. Het is onwaarschijnlijk dat er ooit over binnenhuisarchitectuur gesproken of gesproken werd, laat staan dat het bedacht en uitgevoerd werd. In die tijd werden huizen smaakvol ingericht, maar interieurs werden geleid door de wensen en behoeften van een gezin, zorgvuldig verzamelde curiosa en erfstuk-meubels, samengevoegd om een eclectische smaak uit te stralen. Professionele ontwerpers bestonden niet. Een ingetogen inrichting en gebruiksvoorwerpen volstonden om een familiaal toevluchtsoord te creëren. Kortom, vertrouwd comfort werd verkozen boven onbekende eclectiek.

Vergelijk dat met vandaag, en binnenhuisarchitectuur is letterlijk de meest gezochte en begeerde deskundigheid die door huiseigenaars overal wordt nagestreefd. Zoals restaurants waar men op jacht gaat om exotische keukens te serveren, zo wordt binnenhuisarchitectuur door iedereen begrepen en geabsorbeerd. Als een samenkomen van wetenschap en kunst, een samenhang van ergonomie en esthetiek gedreven om vorm en functionaliteit te toveren, verheft binnenhuisarchitectuur een huiselijke ruimte aanzienlijk. Maar als u als huiseigenaar een beginneling bent in deze ruimte, dan bent u niet alleen. Wonensale helpt u bij de brandende vragen die vaak gesteld worden bij het zoeken naar een binnenhuisarchitect. Hieronder vindt u vragen die u aan een binnenhuisarchitect kunt stellen:

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een ontwerper?

Wanneer u een restaurant zoekt om uw gezin te verwennen, is het eerste wat u doet, u inlezen over elke plaats en er een paar op een lijst zetten. Onderzoek deze online en zoek uit welke keuken ze serveren. Ook als het om ontwerpers gaat, moet u de expert begrijpen, hun achtergrond en hun professionele portfolio bekijken. Bekijk en vergelijk de voor en na foto’s van vroegere projecten om een idee te krijgen van hun stijl en aanpak. Vraag hen naar hun esthetiek. Werken zij graag met eigentijdse ontwerpen of zijn traditionele esthetica hun sterke punt? Ga na of de budgetten een maatstaf zijn voor de ontwerper, dat helpt al in het begin om wat af te schermen. Stel vragen, zoek antwoorden, peil of zij openstaan voor feedback of uw ideeën zullen verpletteren. Een interactie met een binnenhuisarchitect zal een tijd duren, dus is het van cruciaal belang er een te zoeken die op één lijn met u ligt om deze relatie te laten duren.

Welke diensten kan ik van mijn binnenhuisarchitect verwachten?

Wanneer u uit eten wilt, wilt u niet van het ene restaurant met voorgerechten naar het andere met hoofdgerechten en het derde met nagerechten hoppen. Dat is onmogelijk, onhandig en zal uw smaakpapillen in de war brengen. Daarom moet van een binnenhuisarchitect verwacht worden dat hij u van het begin tot het einde bijstaat bij het ontwerpen van uw huis. Bespreek vóór de uitvoering mogelijke ontwerpen en indelingen, kleurenschema’s, verlichtingsontwerpen en een waarschijnlijke visuele uitstraling van uw huis. Naarmate u samen aan de slag gaat, zal uw binnenhuisarchitect meepraten over de benodigde producten, u betrekken bij de aankoop van meubels, de behandeling van ramen en muren, de vloerplanning en de nodige accessoires waarmee u uw ruimte moet verfraaien. Bespreek de mate van uw betrokkenheid voordat het werk begint. Als u superhandig bent, dan kan uw bemoeienis overkomen als een inbreuk. Als u liever helemaal buiten het proces staat, bespreek dan dienovereenkomstig, zodat uw ontwerper autonomie geniet bij het nemen van deze cruciale beslissingen.

Kan ik mij een binnenhuisarchitect veroorloven?

Budget is het voornaamste criterium dat bepaalt in welk soort restaurant u zou willen eten. Dit geldt ook voor het inhuren van een binnenhuisarchitect. Dit gezegd zijnde, moet het inhuren van een binnenhuisarchitect niet gezien worden als een grote uitgave. Maar ongetwijfeld is dit een vraag die u aan een potentiële binnenhuisarchitect stelt. Binnenhuisarchitecten zijn deskundigen en kunnen uw totale uitgaven en werk aanzienlijk optimaliseren. Bovendien zijn zij goed verbonden met architecten, fabrikanten en leveranciers. Zij hebben ook toegang tot handelskortingen op producten. Ook kan het ontwerpen van uw huis door een deskundige grote fouten helpen voorkomen, die achteraf duur kunnen zijn om te herstellen of te repareren.

Is het een goed idee om een binnenhuisarchitect in te huren voor een klein huis?

In vergelijking met grote ruimten hebben kleine ruimten meer inbreng en waarde toevoegingen nodig. Net als in een klein café of bistro waar het eten niche en excentriek is, hebben kleine huiskamers speciale aandacht en een beetje meer liefde nodig. Een binnenhuisarchitect kan veel waarde en inspiratie bieden wat betreft kleur, decor en meubilair; van slim geplaatste spiegels, gedempte verlichting, tot gezoneerde indelingen en slimme plaatsing van meubilair. Zoals het populaire gezegde luidt: klein is altijd mooi en een best uniek.

Hoe maak ik een keuze uit de vele interieurstijlen?

Hebt u zich ooit overweldigd gevoeld door de ontelbare keuze aan eten, de verscheidenheid aan keukens en mogelijkheden, en wist u niet wat u moest kiezen? Natuurlijk niet! Dat komt waarschijnlijk omdat u uw keuken beslist veel voordat u een restaurant binnenloopt en de bereiding overlaat aan de verantwoordelijke kok. Bij het opknappen van uw woninginrichting kunt u het beste de details bespreken met de binnenhuisarchitect, die de puntjes op de i voor uw huis beter zal kunnen beoordelen. Ontmoet uw ontwerper met een open geest en een ruwe lei. Beperk uw ideeën en concepten niet tot een hokje. Sta uzelf toe grenzen te verkennen en te verleggen. Deel uw voorkeuren en afkeuren, uw visuele stijl en uw verwachtingen, en maak dit alles een deel van de vragenlijst van uw binnenhuisarchitectuur. Hoe expressiever u bent, hoe meer u uw ontwerper helpt een betere stijl te weven die op uw voorkeuren is afgestemd.